Utbildningar

Genom att klicka på loggan Sök utbildning via Alla Studier.se flyttas du till en extern söksida där du kan söka Gymnasium, Högskola/Universitet, Folkhögskola, Komvux, KY/YH, Yrkesutbildning, Kurser m.m.
Längre ner på sidan listas även externa utbildningsaktörer och typ av utbildningar de erbjuder.

Sök utbildning via Allastudier.se

Om webbplatsen Allastudier.se: Allastudier.se är en del av Metros onlineverksamhet. Sajten lanserades i oktober 2010 och är den kompletta guiden till studier. De samlar Sveriges skolor och utbildningar under ett och samma tak och kombinerar detta med en stark sökmotor så blivande studenter lätt och snabbt kan hitta en favoritutbildning eller få en överskådlig lista över dessa.

Högskolor och Universitet

De flesta Högskolor och Universitet erbjuder kurser inom Livsmedelskunskap i någon form, här är några av de större aktörerna:

Sveriges Lantbruks Universitet
http://www.slu.se/

Umeå Universitet, institutionen för Kostvetenskap
http://www.kost.umu.se/

Grythytte akademin, Örebro Universitet
Grythytte Akademin

Livsmedelssverige
På Livsmedelssveriges hemsida kan du söka utbildning genom specifika sökord
http://www.livsmedelssverige.se/hem/utbildningar.html

Några övriga aktörer inom Utbildning:

Eldrimner
Eldrimner är ett nationellt centrum för småskaligt mathantverk.
http://www.eldrimner.com/

Mat på hållbar väg, naturväktarna
Världsnaturfonden WWF har tagit fram ett utbildningsmaterial kring temat hållbar utveckling. Materialet omfattar områdena Lärande, Energi, Vatten och Mat. 
​http://www.wwf.se/utbildning/utbildning/1522412-utbildning

Miljöutbildning:
Ekocentrum, Göteborg och Malmö

Ekocentrum är ett kunskapsforum och en inspirationskälla i miljö- och hållbarhetsarbetet. De visar på vägar mot en ekologiskt hållbar samhällsutveckling. De förvaltar och utvecklar Sveriges största permanenta miljöutställning. Där visar de produkter, system, teknik och idéer för en hållbar livsstil. Miljöutbildningar i form av vandrande föreläsningar i utställningen vänder sig till såväl företag, förvaltningar och studerande som allmänheten.
http://www.ekocentrum.se/