Ta drömmen vid grytan och gör den
till verklighet!

Har du en idé eller dröm om att starta någon form av livsmedelsproduktion? Hyr ett av våra mobila produktionskök och kom igång.

Mobila mejeriet

I det mobila mejeriet finns all utrustning du behöver för att komma igång med ostproduktion. Mejeriet är på hjul och har en arbetsyta på 30 m2 och den innehåller allt från en ystningsgryta på 400 liter till ostformar, Ph-mätare, diskmaskin och tre kylskåp för en mindre lagerhållning.

Kontakta Hans Erik Holmqvist för mer information och bokning
av mejeriet, tel: 070-252 97 02 eller hanserik@matvarden.se eller maila info@matvarden.se

Mobila produktionsköket för
chark/grönsaker/frukt & bär

Det mobila produktionsköket har en arbetsyta på 30 m2 och innehåller utrustning som rök, ugn, korvspruta etc. för beredning
av charkprodukter samt utrustning för förädling av grönsaks– och bärprodukter.

Kontakta Hans Erik Holmqvist för mer information och bokning av mejeriet, tel: 070-252 97 02 eller hanserik@matvarden.se eller maila info@matvarden.se. Det är styrelsen för föreningen MatVärden som tar beslut om vem som kan hyra vagnen. Ställ dig gärna på kö!


Besök av f.d. Jordbruksministern Eskil Erlandsson vid charkvagnen i Högbo.


Karina Persson i Färila var först ut att hyra det mobila mejeriet. Hon har testat olika typer av ostar, t.ex. grönmögelost.


Gill Simpson (till vänster) är en av dem som uppskattar möjligheten att hyra det mobila mejeriet. Här med sin mentor Eva Bernstål.