MatVärden på plats på mässan Mittia Gårdsbruk i Ljusdal

När mässan Mittia: Gårdsbruk går av stapeln i Ljusdal 26-27 augusti kommer MatVärden att finnas med bland utställarna. Det mobila mejeriet kommer att finnas på plats och alla som någon gång funderat på att börja förädla mjölk till ost har en fantastisk chans att få se hur en godkänd, mobil mejerivagn ser ut och fungerar. Gill Simpson, som startat upp egen osttillverkning i det mobila mejeriet, kommer att kunna svara på alla de frågor och funderingar intresserade besökare kan tänkas ha.

Även charkförädlingsexpertis på plats

Hans-Erik Holmkvist, med erfarenhet av charkförädling i MatVärdens mobila produktionsvagn (där förutom kött även t.ex. bär, frukt och grönsaker kan förädlas), kommer att finnas på plats under såväl fredag som lördag och han delar gärna med sig av sin kunskap.

MatVärden på scenen

Vill du börja tillverka din egen ost eller korv i lite större skala men tvekar inför en kostsam investering i godkända lokaler? Kanske vill du först prova på innan du förverkligar din idé fullt ut? Det har Gill Simpson från byamejeriet i Rengsjö gjort och det har kockar på Högbo Bruk erfarenhet av. Under scenframträdandet berättar Gill Simpson och Hans-Erik Holmkvist om hur det rent praktiskt fungerar att i MatVärdens mobila mejeri resp. mobila produktionsvagn förädla mjölk till ostar eller kött till charkprodukter. Såväl Byamejeriet som Högbo Bruk investerar nu i egna produktionskök. Lyssna på en spännande matresa och ställ gärna frågor efteråt!

Utställartältet -träffa Linda och Ann-Helen

utställartältet finns projektledarna Linda Elverstig och Ann-Helen Persson redo att berätta om MatVärdens verksamhet. Kom gärna och diskutera t.ex. livsmedelsproduktionen i länet, lokal mat, MatVärdens verksamhet eller något annat just du har i tankarna! Vi tar gärna emot förslag på aktiviteter och inspirerar dig med de som redan är på G. 

Välkommen till Ljusdal och Mittia-mässan!

 

15 augusti 2016 14:30