Länets mat och dryck intar gasklockorna i Gävle!

Snart går den av stapeln, mässan Svenska Smaker Gävleborg, som kommer att bli som ett (levande) skyltfönster för en stor del av den mat och dryck som produceras i Gästrikland och Hälsingland. Drygt 40 lokala producenter, stora som små, har börjat planera sina montrar och aktiviteter och naturligtvis laddar de upp med rejält med produkter inför dagarna tre. Den första dagen, fredagen den 4 september, är branschen inbjuden mellan 10-16.00 men från 16.00 är det öppet för allmänheten fram till 20.00. Under lördag (11-18.00) och söndag (11-16.00) blir det sedan full fart med olika sidoaktiviteter och program utöver utställarna.

Vi på MatVärden kommer att bjuda på korta, intressanta pop-up föreläsningar där kunniga mat- och dryckespersonligheter berättar om det som ligger dem närmast hjärtat och där duktiga producenter berättar om sin affärsverksamhet. Du kan t.ex. få en lektion i sensorik och hur smaken uppstår i munnen, eller lära dig mer om svenska drycker och olika, spännande kryddningar. Eller varför inte se hur det går till att stycka ett lamm och tillreda köttet? En möjlighet att lära sig mer om länets mat- och måltidsarv kommer att erbjudas och liknande spännande berättelser går det att ta del av när t.ex Tevsjö destilleri berättar om sin resa från kvarn till destilleri och Ockelbos Kumar Thakuri Ram Sen å sin sida berättar om sin resa från Nepal till erkänt duktig grönsaksodlare i Ockelbo. Allt om föreläsningarna och tidpunkterna hittar du bifogat!

MatVärden ställer också ut sina mobila produktionskök, d.v.s. både den mobila charkvagnen och mejerivagnen (även annan produktion är möjlig i vagnarna) och där kan du både se lite av produktionen och produkterna och prata med bland annat oss på MatVärden.

Hjärtligt välkommen att besöka mässan och se vilka fantastiska, kreativa producenter länet har och vilken god mat och dryck som finns här!

För massor av inspiration, kolla Svenska Smaker Gävleborgs facebooksida här och sprid den vidare till andra mat- och dryckesintresserade!

Hämta bifogad fil
26 augusti 2015 10:43