Nu drar vi igång Smakkampen 2021!
10 middagar 10 fantastiska kockar tävlar med sina team runt hela Gävleborg. Tävlingen arrangeras för att ge en boost till restaurangnäringen och stärka det Gastronomiska Gävleborg. Istället för att ha tävlingen som innan, en dag, alla samlade med publik i tävlingsköken får nu varje kock jobba i sin miljö, egna kök, eller i skogen vid en eld, eller vart de önskar. Allt för att skapa nya kreativa rätter på lokala råvaror. Stärka samarbeten mellan leverantörer och kockar och göra det Gastronomska Gävleborg ännu starkare och intressantare. Tävlingen arrangeras tillsammans med Gefle Dagblad.
Varför Smakkampen?
• Stärka samarbeten mellan producenter och kockar.
• Synliggöra länets kockar.
• Fler ska upptäcka Gävleborgs lokala skafferi.
• Fler intressanta och nya maträtter ska nå en ny publik.
Tävlingsplatser blir de deltagande kockarnas resturanger eller annan, av kocken, vald plats.
Smak och lokala råvaror värderas högst.
Kockar från offentlig och privat sektor är alla lika välkomna att ställa upp och tävla.
De tävlande kockarna är:
Fredrik Pousard, Restaurang Torget, Hudiksvall
Jonathan Hammar, Rengården, Bollnäs
Fredrik Knief, Göransson arenarestaurang, Sandviken
Markus Westh, Månses, Söderhamn
Robert Roos, Neo Neo, Gävle
Peter Brolin, Brolin gastronomi, Delsbo
Stefan Ehrin, Le Bon, Gävle
Malin Sörell, Verovin, Gävle
Peter Molin, Peters Sjökrog, Vårvik
Daniel Coyet, Högbo Brukshotell, Sandviken
Vinster: 1:a pris: Förutom äran och diplom så får vinnaren ett pris på ett värde av ca 10 000:
2:a pris: värde ca 5000:-
3:e pris: värde ca 2 500:-
Måltidsupplevelsen bedöms av två jurygrupper enligt följande kriterier:
Smakjury 8 personer:
Smak 0-25
Lokala råvaror 0-25
Presentation 0-10
Servering 0-5
Representanter från allmänhet,
2 personer. De platserna går till personer som tävlar om de två stolarna via Hela Hälsingland och Gefle Dagblad.
Mat 0-25
Service 0-10
Total: 100 poäng