Hjälp oss att hitta Hälsinglands & Gästriklands nya landskapsrätter!

Carl Jan Granqvist från Den Gastronomiska Akademien* vill göra ett omtag med Sveriges landskapsrätter, helt enkelt med syftet att få fart på den spirande måltidsturismen. De kontaktade alla Länsstyrelser i Sverige för att få hjälp. Vår landshövding Per Bill Landshövding Gävleborg ser detta som ett del i arbetet med att stärka måltidsturismen i länet och kontaktade oss på MatVärden för ett samarbete.

Vi tar nu hjälp av alla er som känner ert gastronomiska Hälsingland och Gästrikland bäst! Är det sotare som ska ligga kvar som Gästriklands landskapsrätt och Hälsingeostkaka för Hälsingland eller är det något annat?

Vi vill ha hjälp av er för att hitta inspiration till uppdaterade eller helt nya rätter. 

Vi samlar in allas röster med hjälp av GD.se och Helahalsingland.se.

Gästrikland:

https://www.gd.se/.../var-med-och-utse-smaken-av-gastrikland

Hälsingland:

https://www.helahalsingland.se/.../vilka-ar-halsinglands...

Vill ni skicka in era svar på mail så går det såklart jättebra det med! Skicka till linda@matvarden.se

Vi ställer dessa frågor:
Vilka ingredienser eller smaker känns självklara på en tallrik som verkligen representerar det moderna Gästrikland och Hälsingland?

Från kusten, från skogen, från bruksmiljö / gård / fäbod?j

*Gastronomiska akademien är en akademi med sjutton ledamöter, vars uppgift är att värna om och verka för gastronomins och den gastronomiska kulturens utveckling i Sverige. Läs mer om deras verksamhet här

30 mars 2022 14:32