Hälsinge Hallåmi nominerade till Nyskaparstipendiet 2016

Nyskaparstipendiet belönar nyskapande livsmedelsproducenter med 25 000 kr till en inspirationsresa. Nu är tio nyskapande småproducenter uttagna till årets upplaga varav Hälsinge Hallåmi är en!

Menigo delar varje år sedan 2012 ut Nyskaparstipendiet till en nyskapande livsmedelsproducent, som ett led i att utveckla svensk gastronomi och uppmuntra nyskapande.

-De tio producenter vi tagit ut från nomineringarna visar på en bredd både vad gäller råvaror och geografi. Sverige fortsätter att producera nyskapande och inspirerande livsmedelsproducenter, säger Thomas Palmqvist, affärsområdeschef färskvaror, Menigo.

-Det är chansen för oss att hitta nya producenter att arbeta med, att inspirera resten av branschen och att lyfta en nyskapande producent som vi ser potential i. Det tycker vi är ett bra sätt att utveckla svensk gastronomi, fortsätter Thomas Palmqvist.

Nu väntar ett juryarbete där en namnkunnig jury från restaurangbranschen ska sålla ut tre finalister som går vidare till den stora finalen på restaurang Hjerta i Stockholm den första juni. Där kommer årets vinnare av Nyskaparstipendiet att presenteras.

Företagarna bakom Hälsinge Hallåmi berättar genom Karin Svensson att de alla är lite chockade men att det naturligtvis känns jättekul!

Det blir en spännande väntan fram till den första juni och vi håller förstås tummarna för Hälsinge Hallåmi!

Nina Nurmesniemi

 

4 maj 2016 11:15