Magnus Wallin, STF Undersvik nästa tävlande i Smakkampen Restaurang 2024
Magnus Wallin, STF Undersvik nästa tävlande i Smakkampen Restaurang 2024
mar 6, 2024
Smakkampen 2024 besökte igår Matsalen i Undersvik som ligger i den stora fd.stiftsgården som nu är nyrenoverad och öppen för boende och konferenser. STF Undersvik Härifrån är utsikten över ängarna, bergen och Ljusnan helt magnifik. Det finns en stor matsal men snart kan man också njuta av utsikten från uteserveringen. Lunch serveras numera varje vardag.
Kocken Magnus Wallin med rötterna i byn Hällbo, numera boende i Rengsjö, stod för en meny med rötterna långt ner i Hälsinglands matkultur. För ungefär ett år sedan flyttade han hem igen från Stockholm. Magnus har tävlat nio, tio gånger innan i olika gastronomiska tävlingar och har även varit med i Stockholm culinary team. Men nu var det ett tag sedan han tävlade, så vi är väldigt glada att han ställer upp i Smakkampen!
Magnus meny hade temat: Så mycket som möjligt av så lite som möjligt. En hyllning till våra lokala råvaror.
Kocken Melker Johansson assisterade Magnus under kvällen och i servisen var Louise Leijen.
Tävlingen går till så att de sex kockarna serverar en meny som bedöms av en jury som i år består av Gefle Dagblad föreningen MatVärden, representanter från sponsorn Menigo och minst en av de övriga tävlande kockarna samt någon matproducent. På den här middagen var gästerna i juryn kocken Thomas Högfeldt – Gysinge Wärdshus och Joakim Lundström, Lillbros Gård. Tävlingens syfte är dels att höja den kulinariska nivån i länet och lyfta de lokala livsmedelsproducenterna. Årets tema är: Gräv där du står!
Nu är det återigen dags för Smakkampen Outdoor! Denna gång sker tävlingen under den välbesökta Högbodagen på Högbo Bruk den 31 augusti, kl 9-15. Lagen kommer under 2,5 h laga en trerätters meny på lokala råvaror utomhus. På plats finns ett gediget lokalt...
Delta på Fäbodveckan! Nu är det återigen dags för Fäbodveckan, en vecka med aktiviteter där vi upptäcker livet på fäboden och till exempel lär oss mer om hur maten producerades förr i tiden. Visste du att fäbodbruket nu är utsett till immatriellt kulturarv av Unesco?...
Under 2024 och 2025 kommer MatVärdens rådgivare att delta på utbildningar inom områden som förändringsledning, livsmedelshantering och AI. Syftet är att stärka MatVärdenskapacitet att stödja livsmedelsföretag i länet.
Vi hälsar alla medlemmar välkomna på MatVärdens årsmöte på Linbageriet i Alfta. Vi bjuder på pizzaslice bakad av Linbageriet med mjöl från Hallens Kvarn i Kilafors, kaffe och kaka. Anmälan till info@matvarden.se senast söndag den 18 maj. Anmäl eventuella...