Magnus Wallin, STF Undersvik nästa tävlande i Smakkampen Restaurang 2024
Magnus Wallin, STF Undersvik nästa tävlande i Smakkampen Restaurang 2024
mar 6, 2024
Smakkampen 2024 besökte igår Matsalen i Undersvik som ligger i den stora fd.stiftsgården som nu är nyrenoverad och öppen för boende och konferenser. STF Undersvik Härifrån är utsikten över ängarna, bergen och Ljusnan helt magnifik. Det finns en stor matsal men snart kan man också njuta av utsikten från uteserveringen. Lunch serveras numera varje vardag.
Kocken Magnus Wallin med rötterna i byn Hällbo, numera boende i Rengsjö, stod för en meny med rötterna långt ner i Hälsinglands matkultur. För ungefär ett år sedan flyttade han hem igen från Stockholm. Magnus har tävlat nio, tio gånger innan i olika gastronomiska tävlingar och har även varit med i Stockholm culinary team. Men nu var det ett tag sedan han tävlade, så vi är väldigt glada att han ställer upp i Smakkampen!
Magnus meny hade temat: Så mycket som möjligt av så lite som möjligt. En hyllning till våra lokala råvaror.
Kocken Melker Johansson assisterade Magnus under kvällen och i servisen var Louise Leijen.
Tävlingen går till så att de sex kockarna serverar en meny som bedöms av en jury som i år består av Gefle Dagblad föreningen MatVärden, representanter från sponsorn Menigo och minst en av de övriga tävlande kockarna samt någon matproducent. På den här middagen var gästerna i juryn kocken Thomas Högfeldt – Gysinge Wärdshus och Joakim Lundström, Lillbros Gård. Tävlingens syfte är dels att höja den kulinariska nivån i länet och lyfta de lokala livsmedelsproducenterna. Årets tema är: Gräv där du står!
Världen och Gävleborg står inför stora utmaningar när det kommer till livsmedelsförsörjning, matsvinn och ohållbara förpackningslösningar. Vi behöver idéer som utvecklar livsmedelskedjan: från produktion och förädling till distribution och konsumtion. Med...
I Gävleborg är vi i dagsläget totalt beroende av import för vår livsmedelsförsörjning. Vi producerar endast 1,4 procent av den mat vi äter och det sätter oss i en sårbar situation med tanke på den pågående klimatkrisen, erfarenheter från pandemin och ett storskaligt...
Vem skapar den bästa lokala drinken? MatVärden jobbar för lokal mat och dryck i Gävleborg. Vi har i flera år arrangerat Smakkampen Restaurang och Smakkampen Outdoor. Nu är det äntligen dags för Smakkampen Dryck! Varför Smakkampen Dryck? Synliggöra länets...
Upptäck våra landskapsmåltider och inspireras av matarvet Vill du laga Hälsinglands och Gästriklands landskapsmåltider hemma? I vår nya receptfolder har vi samlat recepten som lyfter fram vårt matarv, tillsammans med enklare varianter som passar perfekt för exempelvis...