Naturens goda primörer!

MatVärden ordnar en inspirations- och kunskapsdag om naturens goda primörer.

Hur kan du använda naturens råvaror och servera det det på din meny på krogen, caféet eller för att förstärka en matupplevelse? Trenden att plocka och servera vad skog och mark ger i säsong är stark på restauranger runt om i Sverige och Norden. Vill du lära dig mer om var och vad man kan plocka och hur man använder och tillagar råvaror som granskott, kirskål, nässlor, tallskott, fläder, maskrosblad, mållor, vitplister, doftviol och annat naturen erbjuder? 

Gertrud Edström från Vårt Skafferi Sverige är vår guide och expert. Hon har förmågan att hitta, ta tillvara och tillaga allt det vi kan plocka i naturen och är en riktig eldsjäl inom området. Sedan många år ordnar hon exkursioner, vandringar, matlagningstillfällen, föreläsningar o.s.v. Under förmiddagen plockar vi råvaror och därefter blir det matlagning och produktförädling.

Måndagen den 16 maj, kl: 9.00-14.00

Kursdagen äger rum i trakterna av Hillevall, Gävle. Samling vid Hille Kyrka kl 9.00

Kostnad: 500 kr + moms (625 kr) för medlem  850 kr + moms (1062 kr) för icke medlem. I avgiften ingår kursmaterial & mat. 

Anmälan till nina@matvarden.se senast 9 maj! Ange ev. matallergi. Har du frågor eller behöver samåka, ring Linda Elverstig på tel: 070-593 65 32.

Välkommen!

Se bifogad inbjudan!

 

Mer information

När

Datum och tid
Börjar: 16 maj 2016 09:00
Slutar: 16 maj 2016 14:00