Ekologisk bärodling

Länsstyrelsen Gävleborg anordnar en studieresa i ekologisk bärodling:

Välkomna att hänga med på en tvådagars studieresa med buss till Närke och Västmanland för att besöka tre olika ekologiska bärodlingar.

Studieresan vänder sig till dig som har en bärodling eller är intresserad att starta en ekologisk bärodling.

Bussen startar och slutar i Gävle, med möjlighet att ansluta med tåg från/till Bollnäs och Hudiksvall. Bussen stannar även i Krylbo/Avesta med möjlighet att ansluta till bussresan.

Översiktligt program

Tisdagen den 28 juni

Start i Gävle. Bussen avgår från Gävle centralstation kl 10.00, var på plats i god tid innan. Vi stannar i Krylbo/Avesta kl 11.30 för att plocka upp deltagare från Dalarna. Därefter åker vi till Dalahästen i Avesta för att äta lunch.

Sedan bär resan iväg till Arboga där vi kommer att besöka Conny Jansson och Gunilla Backéus Jansson på Mellangårdens Aroniaodling. På Mellangården odlas aronia, rosenkvitten och blåbärstry. Mellangården tillsammans med Brunneby Musteri AB förädlar bären på gården till bland annat juicer, marmelader och gelé.  
Mer information hittar du på Mellangårdens hemsida: http://mellangarden.com/index.htm

Ca 17.30 reser vi vidare till Örebro för inkvartering på hotell Scandic Örebro Väst.

Gemensam middag på hotellet 

Onsdag den 29 juni

8.45 samlas vi för avresa mot Fjugesta där vi besöker Göran Andersson. Göran odlar havtorn, aronia, gröna vinbär, saskatoon, amerikanska blåbär, blåbärstry och rosenkvitten för självplock. 
Mer information hittar du på Görans hemsida: http://www.goransbarodling.se/ 

Vi åker vidare norrut för lunch och därefter besök hos Martin Möller och Madeleine Lindqvist, Storå bär och grönsaker. Storå bär och grönsaker odlar ekologiska jordgubbar, hallon, vinbär och krusbär på ca 1,3 ha för självplock. 
Mer information hittar du på Storå bär och grönsakers hemsida: http://www.syochsa.se/sidor/bar_o_gronsaker.htm

Efter besöket åker vi vidare till Krylbo/Avesta, där vi anländer ca 17.45. I Avesta stannar vi också och äter middag innan vi reser vidare till Gävle där vi anländer ca 20.30.

Logi
Rum är förbokade på Scandic Örebro Väst. Du bokar och betalar rummet själv.

Bokning kan göras per: telefon: 019-767 44 00, (Välj alt 2 för reception) alternativt via e-post: orebrovast@scandichotels.com Ange bokningskod ”Studieresa Bär”.

Enkelrum kostar 980 kr och dubbelrum kostar 1080kr. 10 enkelrum och 10 dubbelrum är reserverade fram till den 31 maj, därefter får man boka rum i mån av plats.

Kostnad

Du betalar 250 kr per person för studieresan i förväg, se nedan. Lunch dag 1 och 2 samt middag dag 2 betalar du själv på plats. Studiebesöken och bussresan är gratis. Kursavgiften motsvarar kostnad för fika båda eftermiddagarna samt gemensam middag på kvällen.

Du betalar i förväg genom att sätta in 250 kr på länsstyrelsen Gävleborgs läns bankgiro 5050-2772. Ange kod 43641 samt ditt namn. Betalning ska ske senast 10 juni för att din anmälan ska vara giltig.

Anmälan

Du anmäler dig via https://jordbruksverket.pingpong.se/oppenkatalog, sök på kursid: 524.
Sista anmälningsdag är den 10 juni. Bindande anmälan.  
Max 25 deltagare. 
Var snäll och respektera sista anmälningsdag! 

Övrigt

Om du behöver specialkost ange det vid anmälan.

Frågor

Kontakta Karin Ellgardt Fredlund, karin.ellgardtfredlund@lansstyrelsen.se, 010-225 14 24.

Välkommen!

Karin Ellgardt Fredlund

Landsbygd och tillväxt

Länsstyrelsen Gävleborg, Borgmästarplan, 801 70 Gävle

Tel. +46 (0)10-225 14 24

E-post: karin.ellgardtfredlund@lansstyrelsen.se

Webb: www.lansstyrelsen.se/gavleborg

 

 
 
 

Mer information

När

Datum och tid
Börjar: 28 juni 2016 10:00
Slutar: 29 juni 2016 20:30