Svedbovallen

Svedbovallen

Harsa
82040 Järvsö

Telefon: 073-0392942
E-post: lottis.olsson@hotmail.com
Hemsida: www.svedbovallen.se

Kategorier

JärvsöKlämman driver caféverksamhet på Svedbovallen i sommar!

Lotta Olsson som driver JärvsöKlämman kommer i sommar erbjuda sina varma tunnbrödklämmor på Svedbovallen. Lotta har drivit JärvsöKlämman sedan 2015 och har synts på många lokala event samt i Järvsöbacken och Järvzoo.

Nu i sommar finns JärvsöKlämman förutom på Svedbovallen även på Stenegård, där Lotta startat upp sitt eget cafe.

Klämmorna görs hantverksmässigt på ett lokalt vedugnsbakat tunnbröd som vanligtvis bakas och säljs på Stenegård i Järvsö. Fyllningarna har sedan inspirerats och smaksatts av olika lokala produkter och serveras hällvarma.

Det kommer även att serveras våffelklämmor med sylt och grädde på vallen i år, något vi hoppas ska uppsattas av våra yngre besökare.

Glass är också ett nytt inslag och här kommer den goda italienska glassen Yummy Gelato som tillverkas lokalt i Ljusdal att finnas, kommer även att finnas som sorbetto (mjölkfri).

En annan efterrätt som återkommer är den goda varma ostkakan med sylt och grädde!

Kaffe och fikabröd kommer att serveras. Kylda drycker från Björnåsen i Sveg med smak av blåbär, lingon och rabarber. Även dricka från Mora bryggeri kommer att kunna köpas och självklart Smile till de allra yngsta.

Det kommer även i år att finnas goda getostar från Martins gårdsmejeri att köpa med sig hem. Även ostar från JarseOst gjorda på komjölk, kommer ni att kunna köpa.

Nytt för i år är de goda ölkorvarna; björn, älg, vildsvin och ren från Naturix.

Lokala leverantörer: Stene Tunnbrödsbageri, Järvsö Bigård, Naturix, Delsbo Chark, Onsängsgårdens Lammprodukter.

Välkomna till Svedbovallen i sommar! Öppet alla dagar kl 11-17 mellan 19 juni – 15 augusti🐄🌼☀️🌿🐑

Hitta hit