Turistvägen 61
82040 Järvsö
Telefon: 073-035 56 64
E-post: jarvsogardsbageri@gmail.com
Hemsida: jarvsogardsbageri.nu
Våra bröd
I bageriet i Skästra bakar vi surdegsbröd av olika slag. Vi använder oss enbart av lokalt mjöl det ger unik smak och bidrar till levande landsbygd. Surdeg är ingen trend det är en tusenårigt hantverk och metod att förädla mat till familjen. Surdeg är vatten och mjöl sedan hjälper våra vänner mjölksyrebakterierna oss med resten och dom finns naturligt i luften. Denna metod används också när man ystar ost, syrar grönsaker samt när man tillverkar yougurt och fil på ett hantverkmässigt sätt. Surdeg ger smak, hållbarhet och är hälsosamt. Vårt mest älskade bröd ”Skästra Levain” vann 2013 SM i mathantverk och det innehåller bara vatten, mjöl och havssalt.