Orbaden Spa & Resort

Orbaden spa resort logo

Orbaden Spa & Resort

I snart 100 år har människor träffats och fröjdats här mitt bland blånande berg och böljande dalar. I Orbaden har konstnärer, skådespelare och företagsledare hämtat kraft och inspiration. Hälsinglands riviera är en anrik kurort och en kreativ mötesplats för såväl konferens som privatgäst. Med fantastisk mat, egna ekologiska odlingar och ett prisbelönt spa hälsar vi dig välkommen att uppleva lyx och flärd på Hälsingevis. 

EKOODLINGEN

Här odlar vi ekologiska grönsaker mindre än 200 meter från kök och matsal, detta är från jord till bord på riktigt.
Odlingen är en del av Orbaden Spa & Resort.

RÅVAROR

Stora delar av sommar och höst så kan vi erbjuda våra egenodlade grönsaker till gästerna i matsalen.
Våra odlare fokuserar på vad köket behöver och har användning för, men utmanar även våra kockar med ovanliga och intressanta kultursorter. Ett exempel är Hälsinge blåärt som troddes vara utdöd, men där en lokal kvinna hade sparat några ärtor, dessa odlar vi nu och de har blivit uppskattade av både kockar och gäster.
Varje säsong utvecklar vi odlingen med nya sorter och metoder. 2023 var det premiär för bland annat våra Orbadenodlade jordgubbar, pumpa, selleri, fänkål och den gamla kulturgrödan haverrot. I år utökar vi jordgubbsodlingen och testar flera nya grödor som våra gäster inom kort kommer att kunna prova på i vår restaurang.

HÅLLBARHET

Genom ett samarbete med Solserv kan vi nu ta tillvara på allt vårt matavfall. Detta blir till gödning på våra odlingar och ger ännu bättre skördar. Ett lite mer cirkulärt tänk för att minska det ekologiska fotavtrycket från er resa eller konferens.

INTEGRATION

Vi vill att hållbarhet ska handla om mer än bara miljö. Därför fungerar även våra odlingar som en integrationsmotor. Vi erbjuder en plats för de som står långt från arbetsmarknaden att kombinera odlingsarbete och samtidigt lära sig andra uppgifter inom hotell och restaurang, ett steg in på arbetsmarknaden och en meningsfull tillvaro.

FÖRSÄLJNING

Det vi inte använder i vårt eget kök säljer vi till andra restauranger eller till allmänheten, bredvid odlingen har vi daglig försäljning. Så titta gärna förbi och fråga oss gärna om du saknar något i försäljningsståndet.

 

Vad erbjuder vi?
Restaurang, hotell, spa, konferens, försäljning av grönsaker i säsong
phone-icon Kontakta oss:
+46 278 62 15 00
info@orbaden.se
pin-icon

Här finns vi:

Gamla Orbadenvägen 86
S-821 67 Vallsta

website-icon Webbsida:
https://orbaden.se