Järvsö Crêperie 

Orbaden spa resort logo

Järvsö Crêperie – Franskt hantverk möter lokala smaker 

Crêperiet på byn- ett av Hälsinglands populäraste besöksmål

Nära den rofyllda Ljusnan i Järvsö, där flanörer och cyklister sveper förbi, erbjuds både matiga galetter och söta crêpes, alla noggrant fyllda med råvaror från trakten. 
Den prunkande köksträdgården  bakom uteserveringen ger egna grönsaker och blommor. Här kan man bokstavligen sitta och äta mitt i maten.

Järvsö Crêperie på Berget

är beläget strax ovanför Bergshotellet, mitt i hjärtat av Järvsös skid- och cykelområde. Med en solterass och fullständiga rättigheter är crêperiet öppet för lunch och middag, både dagtid och kvällstid. Besökare kan nå crêperiet till fots eller på skidor. Förutom den goda maten, kan gästerna njuta av en naturskön miljö med fantastisk utsikt över området.

Välkommen till oss!

RÅVAROR

Råvaran är kärnan i vår verksamhet. Vi använder råvaror av hög kvalitet i den mat vi serverar på Järvsö Crêperie. Tack vare vår egen köksträdgård, skogen och flera lokala leverantörer kan vi erbjuda våra gäster smaker från bygden och skogen året om.

ODLINGARNA

Vi odlar grönkål, svartkål, jordärtskocka, gulbeta, spenat, gul zucchini, vitlök, kålrot, dill, persilja, mynta och sallat. Vi täckodlar och har några riktigt fina djupbäddar. Bäddarna växelbrukas och gödslas med bokashi och kompost från restaurangen. Vi odlar även blommor som dahlia, rosenskära, blåklint, solros, krasse, sommarrudbeckia, atlasblommor och luktärter. Köksträdgården är öppen för besökare. Välkommen att bara strosa runt och titta eller varför inte slå dig ner på en mysig plats med en god kaffe och en bok?

VÅRT MEDVETNA HÅLLBARHETSARBETE

Här är ett urval av de konkreta saker vi gör för att arbeta så hållbart som möjligt. 

  • Noll matsvinn i köket.
  • Gästers matrester blir kompost genom bokashihinkar och grävs ner och blir energi i vår köksträdgård.
  • Laga mat med råvaror i säsong med fokus på varor från bygden och skogen.
  • Ta hand om så många vilda råvaror från skog och mark som vi kan.
  • Vi odlar egna råvaror i köksträdgården som gör att vi blir självförsörjande på minst 8 råvaror året om och trädgården ska också förse verksamheten med blommor och garnering från maj-september.
  • Vi lägger in, fryser, fermenterar och torkar råvaror under sensommaren för restaurangeverksamheten på berget som är öppen dec-april.
  • Vi ska i första hand titta på begagnad utrustning till kök och matsal, gärna lokalt.
  • Vi sopsorterar förstås. 

Malin Jonsson Näsman

Grundare och ägare av Järvsö Creperie

 

Vad erbjuder vi?
Restaurang, fika
phone-icon

Kontakta oss:
+46 76-3631587

info@jarvsocreperie.se

pin-icon

Här finns vi:
Stenevägen 12
827 51 Järvsö 

På berget: 
Vallmovägen, mitt i pisten 
82751 Järvsö

website-icon

Webbsida:

https://jarvsocreperie.se