Järvsö Crêperie – Franskt hantverk möter lokala smaker
Crêperiet på byn- ett av Hälsinglands populäraste besöksmål
Nära den rofyllda Ljusnan i Järvsö, där flanörer och cyklister sveper förbi, erbjuds både matiga galetter och söta crêpes, alla noggrant fyllda med råvaror från trakten.
Den prunkande köksträdgården bakom uteserveringen ger egna grönsaker och blommor. Här kan man bokstavligen sitta och äta mitt i maten.Järvsö Crêperie på Berget
är beläget strax ovanför Bergshotellet, mitt i hjärtat av Järvsös skid- och cykelområde. Med en solterass och fullständiga rättigheter är crêperiet öppet för lunch och middag, både dagtid och kvällstid. Besökare kan nå crêperiet till fots eller på skidor. Förutom den goda maten, kan gästerna njuta av en naturskön miljö med fantastisk utsikt över området.
Välkommen till oss!
RÅVAROR
ODLINGARNA
Vi odlar grönkål, svartkål, jordärtskocka, gulbeta, spenat, gul zucchini, vitlök, kålrot, dill, persilja, mynta och sallat. Vi täckodlar och har några riktigt fina djupbäddar. Bäddarna växelbrukas och gödslas med bokashi och kompost från restaurangen. Vi odlar även blommor som dahlia, rosenskära, blåklint, solros, krasse, sommarrudbeckia, atlasblommor och luktärter. Köksträdgården är öppen för besökare. Välkommen att bara strosa runt och titta eller varför inte slå dig ner på en mysig plats med en god kaffe och en bok?
VÅRT MEDVETNA HÅLLBARHETSARBETE
Här är ett urval av de konkreta saker vi gör för att arbeta så hållbart som möjligt.
- Noll matsvinn i köket.
- Gästers matrester blir kompost genom bokashihinkar och grävs ner och blir energi i vår köksträdgård.
- Laga mat med råvaror i säsong med fokus på varor från bygden och skogen.
- Ta hand om så många vilda råvaror från skog och mark som vi kan.
- Vi odlar egna råvaror i köksträdgården som gör att vi blir självförsörjande på minst 8 råvaror året om och trädgården ska också förse verksamheten med blommor och garnering från maj-september.
- Vi lägger in, fryser, fermenterar och torkar råvaror under sensommaren för restaurangeverksamheten på berget som är öppen dec-april.
- Vi ska i första hand titta på begagnad utrustning till kök och matsal, gärna lokalt.
- Vi sopsorterar förstås.
Malin Jonsson Näsman
Grundare och ägare av Järvsö Creperie
Läs mer om Järvsö Creperie
Vad erbjuder vi? Restaurang, fika |
|
Kontakta oss: |
|
Här finns vi: På berget: |
|
Webbsida: |