Sista deltagaren i Smakkampen Restaurang 2024 är Jonathan Hammar, Gästgivars i Vallsta

Smakkampen besökte igår Världsarvet Gästgivars. Sist ut i tävlingen är Jonathan Hammar, som gjorde sin tredje dag på nya jobbet. Förberedelserna för att skapa en riktigt fin hälsingematsupplevelse på gården är i full gång. Jonathan ser fram emot nästa veckas möte med trädgårdsmästaren som sköter odlingarna på gården för att planera för grönsaker och örter. Jonathan brinner verkligen för att ta vara på det som finns i närområdet och Vallsta är verkligen mitt i smeten, många lokala producenter finns i närområdet.

Producenter: Teve Kvarn, DellenMejeriet, Lillbros gård, Linfläcks Gård AB Bröderna Olsson, Matverkstaden Järvsö, Hallens kvarn, Frägsta Mejeri Therese Trädgårdsmat, Hälsinglands småbrukare, Uteskafferiet i Vik, Sörbo Gård – Hälsingland, Järvsö Musteri, Smedbo Slott, Helsinge Ångbryggeri, Lotta-Boden, Kinsta ägg, Jarseost

Kocken Tobias Larsson assisterade Jonathan under kvällen och i servisen var Elina Lindblom.

Tävlingen går till så att de sex kockarna serverar en meny som bedöms av en jury som i år består av Gefle Dagblad föreningen MatVärden, representanter från sponsorn Menigo och minst en av de övriga tävlande kockarna samt någon matproducent. På den här middagen satt tävlande kock Magnus Wallin, Undersvik i juryn. Tävlingens syfte är dels att höja den kulinariska nivån i länet och lyfta de lokala livsmedelsproducenterna. Årets tema är: Gräv där du står!

#smakkampen #lokalmat #Gävleborg #Gästrikland #Hälsingland #lokalaproducenter

Producenter: Frägsta Mejeri, DellenMejeriet, Anderssons potatis, Jordnära produkter, Järvsö Musteri, Mårdängskallpressade, Veronicas oas, Hälsingekött, Innegården i Västtjär, Högbo Bruk, Janina och Rogers fisk, Karl-Jansson-gården, Teve Kvarn AB, Trogsta honung, Charlottenberg Gård , ravgrytetskafferosteri. Helsinge Ångbryggeri, Arilds vingård, Lenninge kyckling, Tevsjö Destilleri.

Tävlingen går till så att de sex kockarna serverar en meny som bedöms av en jury som i år består av Gefle Dagblad föreningen MatVärden, representanter från sponsorn Menigo. Tävlingens syfte är dels att höja den kulinariska nivån i länet och lyfta de lokala livsmedelsproducenterna. Årets tema är: Gräv där du står!

#smakkampen #lokalmat #Gävleborg #Gästrikland #Hälsingland #lokalaproducenter GD.se