Smakkampen 2024 besökte igår Matsalen i Undersvik som ligger i den stora fd.stiftsgården som nu är nyrenoverad och öppen för boende och konferenser. STF Undersvik Härifrån är utsikten över ängarna, bergen och Ljusnan helt magnifik. Det finns en stor matsal men snart kan man också njuta av utsikten från uteserveringen. Lunch serveras numera varje vardag.
Kocken Magnus Wallin med rötterna i byn Hällbo, numera boende i Rengsjö, stod för en meny med rötterna långt ner i Hälsinglands matkultur. För ungefär ett år sedan flyttade han hem igen från Stockholm. Magnus har tävlat nio, tio gånger innan i olika gastronomiska tävlingar och har även varit med i Stockholm culinary team. Men nu var det ett tag sedan han tävlade, så vi är väldigt glada att han ställer upp i Smakkampen!
Magnus meny hade temat: Så mycket som möjligt av så lite som möjligt. En hyllning till våra lokala råvaror.
Kocken Melker Johansson assisterade Magnus under kvällen och i servisen var Louise Leijen.
Tävlingen går till så att de sex kockarna serverar en meny som bedöms av en jury som i år består av Gefle Dagblad föreningen MatVärden, representanter från sponsorn Menigo och minst en av de övriga tävlande kockarna samt någon matproducent. På den här middagen var gästerna i juryn kocken Thomas Högfeldt – Gysinge Wärdshus och Joakim Lundström, Lillbros Gård. Tävlingens syfte är dels att höja den kulinariska nivån i länet och lyfta de lokala livsmedelsproducenterna. Årets tema är: Gräv där du står!
Med projektet tar Gävleborg ytterligare ett steg mot en mer hållbar livsmedelsproduktion genom ett nytt projekt som leds av MatVärden. Projektet pågår till juni 2026 och samlar kommuner, LRF, Länsstyrelsen och Region Gävleborg i en gemensam strävan att genomföra...
Mot Växjö och SM i Mathantverk 2024! Den 19-20 september hålls SM i Mathantverk just i Växjö. Anmälan till tävlingen öppnar i början av sommaren. När det gäller årets tävling samarbetar Eldrimner med Växjö & Co, som är ett kommunalt bolag som verkar för att stärka...
Smakkampen besökte igår Världsarvet Gästgivars. Sist ut i tävlingen är Jonathan Hammar, som gjorde sin tredje dag på nya jobbet. Förberedelserna för att skapa en riktigt fin hälsingematsupplevelse på gården är i full gång. Jonathan ser fram emot nästa veckas möte med...
Smakkampen 2024 rullade in i Hudiksvall och togs emot av Fredrik Pousard på KöttBaren. Fredrik jobbar också på Borka brygga, Hamnkrogen och Hälsinge Catering & event. Snart öppnar också KöttBaren i Järvsö. Med i köket denna kväll är kockeleven Elian Åslin och i...
Tisdagens tävlande i Smakkampens fjärde omgång var Knutte Larsson som är kock på Bergmans Fisk Saltharsfjärden Knutte har sina rötterna i Kilafors, men är sedan länge boende i Gävle. Han tog temat ”Gräv där du står” till att inte bara använda lokala råvaror utan också...