Magnus Wallin, STF Undersvik nästa tävlande i Smakkampen Restaurang 2024

Smakkampen 2024 besökte igår Matsalen i Undersvik som ligger i den stora fd.stiftsgården som nu är nyrenoverad och öppen för boende och konferenser. STF Undersvik Härifrån är utsikten över ängarna, bergen och Ljusnan helt magnifik. Det finns en stor matsal men snart kan man också njuta av utsikten från uteserveringen. Lunch serveras numera varje vardag.
Kocken Magnus Wallin med rötterna i byn Hällbo, numera boende i Rengsjö, stod för en meny med rötterna långt ner i Hälsinglands matkultur. För ungefär ett år sedan flyttade han hem igen från Stockholm. Magnus har tävlat nio, tio gånger innan i olika gastronomiska tävlingar och har även varit med i Stockholm culinary team. Men nu var det ett tag sedan han tävlade, så vi är väldigt glada att han ställer upp i Smakkampen!
Magnus meny hade temat: Så mycket som möjligt av så lite som möjligt. En hyllning till våra lokala råvaror.
 
Kocken Melker Johansson assisterade Magnus under kvällen och i servisen var Louise Leijen.
Tävlingen går till så att de sex kockarna serverar en meny som bedöms av en jury som i år består av Gefle Dagblad föreningen MatVärden, representanter från sponsorn Menigo och minst en av de övriga tävlande kockarna samt någon matproducent. På den här middagen var gästerna i juryn kocken Thomas Högfeldt – Gysinge Wärdshus och Joakim Lundström, Lillbros Gård. Tävlingens syfte är dels att höja den kulinariska nivån i länet och lyfta de lokala livsmedelsproducenterna. Årets tema är: Gräv där du står!
 
 
Bröd: Stekt bröd (typ stompa/glöhoppa) fänkålsknäcke samt egetkärnat smör.
Förrätt: Cheriepotatis, varmrökt röding samt grillat smör. Helsingepilsner, Äppelmust.
Huvudrätt: Kyckling, vitkål, gul lök, Linneaost, kräm dubbel, fermenterat knäcke. Dimmig starköl, äppelmust.
Dessert: Fattiga riddare, äpple, yoghurt och toppad med rosblad. Iskall mjölk och kaffe