Fredrik Pousard, Köttbaren i Hudiksvall femte deltagaren i Smakkampen Restaurang 2024

Smakkampen 2024 rullade in i Hudiksvall och togs emot av Fredrik Pousard på KöttBaren. Fredrik jobbar också på Borka brygga, Hamnkrogen och Hälsinge Catering & event. Snart öppnar också KöttBaren i Järvsö. Med i köket denna kväll är kockeleven Elian Åslin och i servis Martin Olsson och Johan Edin.

Vi räknar listan på de lokala leverantörerna till hela 19 st plus egenplockade bär och trattkantareller.

Till förrätten serverades en drink med havtorn med ett svenskt bubbel från Arilds vingård. Fredrik har ett nära samarbete med Hälsinge kött och har ett eget mörningsskåp, kvällens varmrätt hade kött i centrum men lika mycket kärlek hade lagts på tillbehören som var grillade betor. I det öppna köket står grillen i centrum och i alla rätter fanns det grillade inslag. Abborren, köttet och grillad honungskaka. Juryn imponerades ännu en gång denna tävlingsomgång över kreativiteten i den här tiden på året då det inte dignar av lokala råvaror.

Fredriks meny:

Förrätt: Abborre, krispig kål, grillad & örtig grädde, krispig potatis, sotad purjolök & gulbeta. Bubbel från Arild.

Varmrätt: Utskuren biff, grillade betor, lingon, rostad kycklingbuljong, grön ricotta med bräserad lök & svamp, Jägarpilsner

Dessert: Svartvinbärsgrädde, honung, havtornscurd, grillad honungskaka m brynt smör, fryst yoghurt. Blåbärsmust på is.

Producenter: Frägsta Mejeri, DellenMejeriet, Anderssons potatis, Jordnära produkter, Järvsö Musteri, Mårdängskallpressade, Veronicas oas, Hälsingekött, Innegården i Västtjär, Högbo Bruk, Janina och Rogers fisk, Karl-Jansson-gården, Teve Kvarn AB, Trogsta honung, Charlottenberg Gård , ravgrytetskafferosteri. Helsinge Ångbryggeri, Arilds vingård, Lenninge kyckling, Tevsjö Destilleri.

Tävlingen går till så att de sex kockarna serverar en meny som bedöms av en jury som i år består av Gefle Dagblad föreningen MatVärden, representanter från sponsorn Menigo. Tävlingens syfte är dels att höja den kulinariska nivån i länet och lyfta de lokala livsmedelsproducenterna. Årets tema är: Gräv där du står!

#smakkampen #lokalmat #Gävleborg #Gästrikland #Hälsingland #lokalaproducenter GD.se