Vi tror på Reko-ring Gästrikland!

Lennart och Maria Sjöberg på Häckle Gård är glada och förväntansfulla över att det nu startas en reko-ring i Gästrikland.

-Vi tror verkligen på det här! Vi producenter här i trakterna har ju många olika produkter och tillsammans blir det ett stort utbud av lokalproducerad mat och dryck som på ett enkelt sätt tillgängliggörs för konsumenterna. När man kommer för att hämta upp sina produkter kanske man ser andra varor som man blir nyfiken på och som man sedan beställer till nästa utdelningstillfälle. Vi tror också att det goda ordet sprider sig, att kunder som är nöjda över sina inköp rekommenderar sina vänner och bekanta att göra beställningar. För oss producenter är det ju också en stor fördel att det går snabbt, att avsätta en timme till affärerna är tidseffektivt, menar Lennart och Maria.

-Nu gäller det bara att få konsumenterna medvetna om att vi drar igång med Reko-ring Gästrikland!

Häckle Gård säljer Hälsingeostkaka, hård färskost, kalvdans och nötfärs från sina egna djur.

Mun-till-mun-metoden bra

En producent som säljer någonting helt annat är Ola Westman från Mårdängskallpressade; kallpressad rapsolja, senap, honung och pollen bidrar till ett rikt utbud. Han har fullt upp med att klura ut i vilken mängd han ska erbjuda sina produkter:

-Ja, jag funderar mycket på vilka förpackningsstorlekar jag ska erbjuda. Jag vill gärna sälja lite mera per gång och då kanske ett 4-pack är bättre än enskilda flaskor.

- I övrigt tycker jag att det här är ett intressant upplägg och en väg framåt för lokalproducerat. Jag tror att det kommer att gå bra, för det gör det på andra platser. Det kommer antagligen att ta några gånger innan alla fått upp ögonen för reko-ringen men mun-till-mun-metoden fungerar bra, bättre än tidningsannonser, och jag tror att vi producenter kommer att hitta nya kundkategorier.

Bygger på sociala medier

- Vi som annars säljer på Bondens marknad har ju ett långt vinteruppehåll och där tror jag att reko-ringen blir en bra ersättande säljkanal men jag tror också att de två fungerar parallellt för det har jag hört av mina kontakter i Västerås, där har både reko-ringen och Bondens marknad sina givna platser. Nu försöker jag sprida info om Reko-ring Gästrikland via min Facebook-sida, det är ju den vägen man bör gå då det här konceptet till viss del bygger på Facebook.

För att få en överblick av alla produkter som säljs och för att hålla sig uppdaterad om när kommande utlämningstillfällen sker kan intresserade gå med i den slutna Facebook-gruppen Reko-ring Gästrikland. Det allra första utlämningstillfället är 2 november, 19.00- ca 20.00, på parkeringen intill JYSK vid Valbo Köpcenter. Beställningarna bör göras senast en vecka innan.

Nina Nurmesniemi

 

 

17 oktober 2017 13:06