Är du livsmedelsföretagare i Gävleborg och vill ha hjälp med att vässa dina produkter?
Ta chansen och få dina produkter sensoriskt utvärderade
MatVärden arbetar tillsammans med Anette Jonsäll, sensoriker, för att ta fram sensoriska metoder som skall vara användbara för mindre livsmedelsföretag i sin produktutveckling. Metoderna håller just nu på att utvärderas och därför erbjuds du nu att få dina produkter sensoriskt utvärderade av en expertgrupp (kockar) helt utan kostnad. Vi vill kunna erbjuda dig som kanske står i valet och kvalet och funderar på en smaksättning, en konsistens eller styrkan på en kryddning att få hjälp att möta olika typer av målgrupper eller experter.
I framtiden vill vi skapa olika grupper som blir tränade att utföra bedömningerna. Det skulle kunna vara en grupp sommellierer, charkuterister eller helt vanliga konsumenter.
Vår första Smakstudio går av stapeln på Högbo Bruk. Du närvarar inte själv utan lämnar in din produkt.
I Smakstudion bedömmer panelen produkterna utifrån: Utseende, Doft, Smak och Konsistens
Du som företagare får en återkoppling på gruppens samlade omdöme om produkten. Du får tips och råd i din produktutveckling.
Eller- kanske beröm för att din produkt känns fulländad och perfekt och är helt klar för att lanseras på marknaden.
Vill du skicka in en produkt för bedömning?
Maila din intresseanmälan till linda@matvarden.se
Vi kan ta emot max 5 produkter för genomgång den 9:e september. Så det är först till kvarn som gäller.