Vi önskar alla en god och ljuvlig sommar

Det blev en innehållsrik och mycket lyckad dag på MatKonventet i Högbo den 30 maj. MatVärden presenterade resultat av arbetet i de olika projekten, Pär Johansson från Glada Hudik ledde oss genom spännande intervjuer/möten med människor som brinner för maten och det fanns gott om tid att mingla och utbyta erfarenheter vid en de tre matstationer som gjorde alla mer än mätta. Dagen avslutades med hyllningar och till årets MatVärd 2023 utsågs: Anna och Jonas Larsson Tevsjö Mill & Distillery. Grattis än en gång! 

Styrelses motivering:
Vi har följt Jonas och Anna Larsson i deras arbete genom åren och är imponerade av deras entreprenörskap där hantverk, närproducerat och hållbarhet genomsyrar hela produktionen. Tillsammans är Teve Kvarn och Tevsjö Destilleri nu starka både i Sverige och utomlands under varumärket Tevsjö Mill & Destillery. Anna är 7:e generationen mjölnare. Att Hälsingland har en sådan fin kvarn från 1800 talet kvar i full produktion är viktigt för alla i hela livsmedelskedjan. Från den lokala bondens ax till konsumentens limpa. Spannmålet används också i destilleriet. Det i kombination med vatten från egen källa gör att alla produkter har full spårbarhet på gårdsnivå. Imponerande! Jonas, Master Distiller, har vunnit många priser både internationellt och nationellt. Det har serverats sprit från Tevsjö både på slottet och på Nobelfestligheter. Jonas namn är idag mycket välkänt inom bar- och krogsverige där hans unika sprit är eftertraktad. Tillsammans har makarna Larsson skapat en unik plats i Hälsingland med rötterna djupt i myllan och blicken fäst långt bortom horisonten och vi är stolta över vad de tillsammans gör för vårt län. Vi ser fram emot att njuta av era produkter och följa er resa i många år framåt!

På årsmötet som sedan följde beslutade vi bland annat att den ideella föreningen MatVärden ombildas till en ekonomisk förening. Beslutet var enhälligt men blir gällande först när beslut är taget på ännu ett medlemsmöte (allt enligt våra stadgar). Under hösten kommer vi att närmare presentera strategier för den nya föreningen, fördelarna med medlemskapet och hur du och/eller ditt företag fortsatt kan vara medlem i MatVärden. Vi hoppas att vi får göra nytta och skillnad för lång tid framöver i Gävleborg.

Styrelsen i MatVärden genom ordförande Karin Ånöstam

14 juni 2023 12:36