Vem är MatVärdens nya projektledare?

Ylva Olofsson har slutat som projektledare för MatVärden och gått vidare till nya uppdrag och det är nu klart att det blir Ann-Helen Persson som kommer att ersätta henne. Tillsammans med Linda Elverstig kommer hon att dela på projektledarskapet och lotsa MatVärden framåt med alla de utmaningar och möjligheter som ligger framför oss.

Gävleborg på (mat)kartan

MatVärdens arbete för att bidra till en positiv utveckling av länets livsmedelsproduktion är inte alls obekant för Ann-Helen Persson:

- Jag har följt projektet från den tid då det var en idé, genom hela kampen att försöka få andra att förstå vilken bra idé det är, tills att de nödvändiga förutsättningarna gavs för att kunna omsätta det hela till ett fantastiskt intressant projekt som kommer att ge bra avkastning för alla. Jag gillar hela tanken med MatVärden - det handlar om regional utveckling.  Det är ett intressant och spännande koncept för en hållbar framtid, för att sätta Gävleborg på kartan och för att skapa förutsättningar för människor att kunna leva, verka och bo i vårt län.

Mera om jobbet som projektledare och MatVärdens roll strax men först måste vi få veta lite mera om Ann-Helen som person, vem är du egentligen?

- Jag är utbildad fritidsledare och har mest arbetat inom ideella organisationer med verksamhets- och organisationsutveckling, inom folkbildningen och med projektledning. Jag har också provat på några år inom politiken där jag varit ledare för Centerpartiet i Gävle kommun sedan 2012. Jag lämnar i september min post som kommunalråd för Centerpartiet för att hoppa in i det här spännande projektet istället.

Hela Sverige ska leva

-Jag brinner för att skapa förutsättningar för var och en att kunna leva, verka och bo VARHELST de så önskar utifrån sina egna drömmar och förväntningar på livet. Genom att förverkliga MatVärdens idé kommer vi att bidra till ett tankesätt som skapar förutsättningar för att "Hela Sverige ska leva".

-För övrigt är jag inte så ung som jag ser ut – jag fyller faktiskt 50 i år... ; ) Jag har stor familj och släkt, massor med vänner och bekanta men bor ensam med mina två barn, Elis 9 år och Joel 15 år i Gävle. Jag är född i Sandviken, uppvuxen i Gällö, Jämtland men har alltid haft hjärtat på Lindsberg, Hälsingland. Sedan 2001 är jag bosatt i Gävle. När jag är ledig och barnen inte har idrottsaktiviteter så äter jag gott och umgås med intressanta människor. Jag är också en hejare på att snickra och gillar inredning, storstädning och jul.

Varför lockade dig jobbet som projektledare för MatVärden? 

-Jag tycker om att jobba i projektform och trivs i rollen som projektledare. Dessutom är det här ju ett projekt som jag har följt från dess linda.

Alla ska fås med på tåget för att jobba mot samma mål!

Vad tycker du att du vill åstadkomma/tillföra vad gäller just den lokala livsmedels- och dryckesproduktionen i länet? 

-Jag vill få med alla på tåget, både producenter, organisationer, näringslivet, myndigheter och politiken. Jag vill få alla att jobba mot samma mål -att sätta Gävleborg på kartan. MatVärden har fått ett viktigt uppdrag som alla som bor och verkar i Gävleborg kommer att kunna dra nytta av. MatVärden är inte en konkurrent till andra organisationer inom livsmedels- och turismnäringen utan MatVärden har fått uppdraget att bereda vägen för alla och därför borde alla vara intresserade av att det här projektet lyckas. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan nå hela vägen: sätta Gävleborg på kartan, göra Gävleborg till det "Matmecka" det har förutsättningar till, skapa arbetstillfällen och en hållbar framtid för hela länet!

Landshövdingen en bra förebild

Avslutningsvis, har du några lokala mat- eller dryckespärlor som du gärna besöker/handlar hos?

-Oj, vad svårt att plocka ut några.... Det finns massor med pärlor i Gävleborg när det kommer till att presentera lokalt producerad mat med hög kvalité; Växbo kvarn, Diléns Saluhall, Axmarbrygga Havskrog och Söders Källa är några exempel. Och så vill jag verkligen nämna representationsmiddagarna hos landshövdingen Per Bill, som tillhör favoriterna. Landshövdingen försöker alltid, så långt det är möjligt, att servera lokalt producerad mat och dryck från länet vid sina representationer. Det tycker jag är väldigt klokt och väl genomtänkt av honom, landshövdingen har verkligen förstått hela idén med MatVärden och vårt arbete!

-Jag ser fram mot ett spännande arbete med MatVärden och hoppas att jag tillsammans med mina kollegor och alla aktörer i länet ska kunna förverkliga den idé som nu äntligen är på väg att få fäste i folks medvetande, avslutar en entusiastisk Ann-Helen.

Vi önskar såklart Ann-Helen Välkommen till MatVärden!

Ann-Helen nås på ann-helen@matvarden.se eller på tel.nr. 073-200 66 35.

Nina Nurmesniemi

4 augusti 2016 12:58