Hållbar/t är ett riktigt modeord nu för tiden och så även i matsammanhang. Vad menar vi med Hållbar mat? Det finns olika åsikter kring den här så intressanta, ständigt aktuella och spännande frågeställningen.
Vi på MatVärden bjuder in alla som är intresserade av ämnet att ta del av vårt panelsamtal och dialog som vi arrangerar:
-torsdagen den 27 april, 12.00-14.00 + eftersnack med fika på Restaurangskolan, Heden, i Bollnäs.
I panelen sitter yrkesverksamma kockar och representanter från såväl Unga Ekokockar, som LRF och omställningsrörelsen och alla kommer att bidra med sina kunskaper i ämnet.
Vi upplever att det inte finns några enkla svar, men många frågor att diskutera.
Ofta blir det en polarisering mellan ekologiskt och konventionellt. Vi kommer att ta
upp frågor som;
-Vem ska man tro på?
-Vad är bäst för miljön och hälsan?
-Är det skillnad mellan klimatsmart mat och ekologisk mat?
-Hållbar meny, vad är det?
- Kan man lita på märkningar?
- Får man äta kött om 10 år?
Ann-Helen Persson från MatVärden är moderator under samtalet.
Vi ser verkligen fram emot just ditt deltagande, alla som vill tala om mat och miljö är välkomna med för att lyssna och bidra till samtalet! Sprid gärna inbjudan i ditt nätverk! Läs mer om dialogsamtalet och anmälan i bifogad inbjudan.