Stor mat- och dryckesmässa till Gävle med fokus på det lokala!

Nu är det klart att Gävleborg får sin egen stora lokalmats- och dryckesmässa när Svenska smaker –Gävleborg intar Gasklockorna i Gävle i september. Det kommer att bli en tredagarsmässa där fredagen den 4 september riktar sig främst mot branschen medan helgen 5-6 september vänder sig till allmänheten. Arrangörerna räknar med minst 5000 besökare som ska få möta Gävleborgs lokala producenter och deras produkter.

Ett forum för länets lokala producenter/förädlare

-Det är fullt fokus på det lokala, det är det som skiljer den här mat- och dryckesmässan från andra, berättar projektledaren Magnus Johansson. Gävleborgs producenter ska få ett större forum att visa upp sig och sina produkter i med kontaktskapande och försäljning till både bransch och konsumenter. Vi kommer att skapa ett riktigt prisvärt ”utställarpaket” så att de som ställer ut känner att de får valuta för sina utgifter i samband med mässan. Han fortsätter entusiastiskt:

Full aktivitet även utomhus

-Det kommer att bli uppemot 80 montrar inomhus och en stor mängd aktiviteter och montrar utomhus i Gasklockeområdet. Programmet blir späckat med massor av intressanta föreläsningar och prova på-aktiviteter som kommer att locka besökare!

Förutom mässarrangören står Gävle kommun och ett antal både större och mindre företag bakom satsningen. Flera tillkommer. Mässan med fokus på det närproducerade glädjer även föreningen MatVärden där projektledaren Ylva Olofsson kommenterar arrangemanget så här:

En matregion att räkna med

-Den mat och dryck som produceras och serveras här i Gävleborg är en viktig del av vår identitet, både för oss som bor här och för de som besöker oss. Möjligheten människor nu får att uppleva mat och dryck från vår region på Svenska Smaker Gävleborg känns otroligt spännande! Gävleborg, med över 200 livsmedelsproducenter och en ökande skara restauranger och kaféer som platsar i White Guide, börjar bli en matregion att räkna med. Något vi bör vara stolta över och utveckla vidare!

Rekrytering av utställare startar nu i mars och mer info för den som är intresserad av att antingen ställa ut eller ser fram emot att besöka mässan finns på http://www.svenskasmaker.nu

Du som utställare hittar info i PDF-dokumentet som är bifogat nedan.

Senaste nytt om mässan finns också på Facebook: https://www.facebook.com/svenskasmaker?fref=ts

 

Nina Nurmesniemi

Hämta bifogad fil
4 mars 2015 12:58