Nordisk mathantverksmarknad på Stora Skuggan- MatVärden medverkar

Den 1–3 september 2022 hålls första gången någonsin ett nordiskt mästerskap i mathantverk, Nordic Artisan Food Awards, NAFA. Till tävlingen bjuds mathantverkare från hela Norden in att tävla. 

I samband med tävlingen arrangerar Slow Food Nordic tillsammans med Eldrimner Terra Madre Nordic, som är en nordisk mötesplats för både producenter och konsumenter med ett gemensamt intresse av hållbar matproduktion, konsumtion och matkultur.

MATVÄRDEN är på plats på markanden med företagare från regionen. (Frägsta Mejeri, Järvsö Musteri, Kronans Pepparkakor, Gulo Gulo och Högbo Gårdshandelsförening) Besök oss i tältet, vi står tillsammans med Smaka på Västsverige och Sveriges Gårdsmejerister.

Vi kommer också att bjuda på provsmakning av Hälsingeostkaka i vårt tält. Ostkaka från Forsa Gårdsmejeri ska serveras med hallonsylt från Lotta Boden och grädde från Dellen Mejeriet. Fredag kl 16.00-17.00 och på lördagen kl 13.00-14.00. Ladda ner programmet för vad som händer nedan. 

Program och aktiviteter på Terra Madre Nordic finns på slowfoodnordic.com . 

Terra Madre Nordic arrangeras av Slow Food i Norden och Eldrimner i samarbete med partners och volontärer från Norden. Slow Food är en global gräsrotsorganisation som engagerar miljoner av människor i över 160 länder och som jobbar för att säkerställa tillgång till god, ren och rättvis mat för alla.

Under dagarna arrangeras förutom tävlingen en nordisk mathantverksmarknad, workshops, smakverkstäder samt samtal och debatter om framtidens matsystem. 

Torsdag 1 september 
Branschdag. Tävlingsbedömning, aktiviteter, välkomstmiddag.

Fredag 2 september
Nordisk mathantverksmarknad, aktiviteter för konsumenter och mathantverkare,  prisutdelning.

Lördag 3 september
Nordisk mathantverksmarknad, aktiviteter för konsumenter och mathantverkare.

NAFA arrangeras av Eldrimner, som sedan 1996 årligen har ordnat produkttävlingen SM i Mathantverk. Tävlingen har som syfte att stötta och inspirera mathantverkare i sin produktutveckling samt att öka kännedomen om och efterfrågan på mathantverk. Sista anmälningsdag till tävlingen är 25 juli. Nästa SM i Mathantverk hålls 2023. 

För senaste nytt kring evenemanget följ gärna Eldrimner i sociala medier samt Terra Madre Nordic på Facebook och Instagram.

Hämta bifogad fil
31 augusti 2022 12:44