Till sommaren öppnar Gårdsrestaurangen på Stenegård igen och det blir i nygammal regi när Monica Björklund kommer tillbaka. Inriktningen kommer vara klimatsmart mat för hela familjen.
- Vi nischar in oss på enklare vällagad mat med mycket grönt och lokala råvaror så långt det är möjligt.
- Det känns jätteroligt att kunna inleda samtalen med trädgårdsmästaren nu på måndag om vad som kan odlas här på Stenegård. Det kommer även finnas influenser från andra matkulturer på menyn –allt från äkta tabbouleh till handrullade köttbullar, lovar Monica.
Men om inspirationen kommer från hela världen så kommer råvarorna vara lokala. Hållbarhet och
kvalitet är nyckelord för hela Stenegård och kommer även prägla Gårdsrestaurangen.
- Det känns som vi hittat hem nu, som alla pusselbitarna ramlat på plats med restaurangen, säger
verksamhetschefen på Stenegård, Charlotta Netsman. När vi presenterade nyheten för hela gården
igår så utbröt spontant jubel och jag är otroligt glad över att Monica kommer tillbaka. Inspirationen
och idéerna sprudlar just nu och det känns som att vi har hittat en inriktning på restaurangen som kommer att bli hållbar och som kompletterar det övriga utbudet i Järvsö på ett klockrent sätt.
Monica driver företaget JarseMål som förutom cateringverksamheten även har en butik med
mathantverk på Stenegård. Hon drev restaurangen på Stenegård 2006-2008, då under namnet Kusens Gästis.