MatVärdens matkoncept för konferenser och events gynnar länets producenter

I dagarna håller Reglab sin årskonferens i Gävle. Det handlar om över 350 personer från hela Sverige som jobbar med utvecklingsfrågor och som är på plats för att diskutera framtidsfrågor och trendspana utifrån frågeställningen Vart är vi på väg? De svenska regionerna är mitt i en stor samhällsförändring där man ser att det finns ett behov av att spana framåt och se vad som väntar runt hörnet. Deltagarna kommer att fundera över hur de kan påverka just sin regions framtid.

 

Lokal mat & dryck på menyn

För deltagarna ordnas det en middag i Gasklockorna under kvällen, en matupplevelse som så långt det är möjligt baseras på råvaror och produkter från länets producenter. MatVärden har igen engagerats för att bidra med sitt matkoncept som verkligen gynnar den lokala maten och drycken. Tidigare har vi använt ett liknande upplägg t.ex. då Melodifestivalens deltävling gick av stapeln i Gävle och det arrangerades en stor middag för inbjudna gäster.

Middagen genomförs som en upplevelse med känslan ”detta vill vi att vårt län skall vara i framtiden” och ledorden är hållbarhet, integration och goda smaker. Menyn utgår ifrån MatVärdens koncept kring Gävleborgs gastronomiska regioner; Matarvet från Jungfrukustens fiskelägenHälsingegårdarna och fäbodarnas mat samt Skogens vilda skafferi. Matregissör från Högbo är kocken Stefan Johansson, Made in Högbo, som har skapat menyn av råvaror från Högbo Bruk och många utvalda produkter från länets producenter.

Till maten blir det en lokal musikupplevelse som är tonsatt, regisserad och designad av Per Samuelsson och Iréne Sahlin, Krydda med Musik

Nina Nurmesniemi

 

8 februari 2017 12:35