MatVärden vill nå konsumenterna; bjuder in till panelsamtal!

Nu lägger MatVärden in ytterligare en växel för att nå konsumenterna, d.v.s. alla vi vanliga länsbor som varje dag tar beslut om vilken slags mat vi ska handla, laga och äta. Vi har bland annat inlett ett samarbete med Gefle Dagblad för att nå ut brett och få upp frågan om maten vi äter på dagordningen. I ett första steg kommer vi att arrangera tre paneldiskussioner varav den första går av stapeln nu på torsdag, 15.2.

Matkris?

Platsen är Nya Tidningshusets lokaler i Gävle och temat är livsmedel och krisberedskap: Matkrisen: så klarar du att överleva en vecka i katastrofläge. Det kommer säkerligen att bli ett intressant samtal om hur rustade vi är inför detta med tanke på att vi faktiskt alla förväntas klara oss på egen hand i sju dygn i ett kris- och katastrofläge. De flesta vet inte vad de ska göra om matbutiken stängt, än mindre om vattnet inte funkar. Hur säkerställer vi det, vad kan du göra själv och vad behövs i samhället på lång och kort sikt?

Som samtalsledare kommer vi att ha Patrik Oksanen, politisk redaktör för HT och GD-skribent. (Patrik är för övrigt expert på frågor kring försvar och beredskap och driver den uppmärksammade Podd72).

I panelen ingår också:

Sofia Sjöblom, beredskapssamordnare i Gävle kommun

Anders M Johansson, f.d. generalsekreterare för Civilförsvarsförbundet

Berit Löfgren, Länsstyrelsen Gävleborg, arbetar med regional livsmedelsstrategi

Mat tillagad i kokgrop

På temat Kris föder kreativitet bjuder MatVärdens egen kock Hans Erik Holmkvist deltagarna att smaka på mat tillagad i kokgrop. Därutöver bjuds det på kaffe och bulle.

Du som finns i Gävle-trakten och har möjlighet att delta är varmt välkommen med! Platserna är begränsade så anmäl dig snarast via mail till matvarden@gd.se. Skriv ditt namn och ditt telefonnummer i mailet. Eventet är kostnadsfritt.

PLATS: Waldenströmsgatan. 2, 80280 Gävle

De två kommande panelsamtalen kommer att beröra frågor som Märkningar (14 mars) samt Råvarans betydelse (18 april) och vid det senare tillfället kan vi också praktiskt jämföra lokalproducerat med importerat.

Nina Nurmesniemi

 

12 februari 2018 12:33