Många nya satsningar på mat och dryck i vår region!

Lars-Ove Flodberg som driver Trollharens Fisk på Granön söder om Ljusne storsatsar. Den nya restaurangdelen innebär att ett 100-tal nya platser tillkommer och restaurangen kan då ta emot uppemot 230 gäster åt gången. Det behövs eftersom alltfler turister och större sällskap hittar ut till kustpärlorna, menar Lars-Ove som också berättar att satsningen kan leda till nyanställningar.

Lars-Ove Flodberg, Trollharens fisk

Lars-Ove Flodberg är inte den enda som satsar. I Bollnäs öppnades nyss Viola Adamssons restaurang Smaker vars inriktning är nordiska smaker och restaurang Bergskrogen i Järvsö där ägaren Pär Johansson köper in allt som går lokalt och där ambitionerna för restaurangen är höga:

-Våra gäster ska alltid få det allra bästa och Bergskrogen ska vara ett gastronomiskt flaggskepp, med gäster från hela Sverige.

Pär Johansson med kollega på Bergskrogen i Järvsö

Hälsingestintan har varit mycket i ropet tack vare satsningen på spårbart, etiskt kött som mottagits mycket väl. I Gävle har Yule Goat öppnat en konceptbutik för sina glöggdrycker baserade på lokala råvaror och en av målsättningarna är export av dryckerna. De nystartade ostföretagen Hälsinge Hallåmi, som satsar på hela Sverige som marknad, och Rengsjö byamejeri, breddar den lokala ostmarknaden. Mikrobryggerierna är å sin sida på frammarsch i länet med två helt nya aktörer; Ljusdals bryggeri och Organic Smash i Vallsta.

Innovation, företagsamhet och nya arbetstillfällen. Vi ser med spänning fram emot vad år 2016 kommer att föra med sig.

Nina Nurmesniemi

8 december 2015 09:53