Bondens butik och café i startgroparna

Maria Forsberg Lönn är biologen och entreprenören som brinner för närproducerade råvaror av bra kvalitet.

-Ja, jag har alltid varit intresserad av miljöfrågor och djurskydd och jag och min man Lasse har många gånger pratat om hur mycket vi saknar en ”Bondens butik” här i Sandviken. Vi inspireras t.ex. av Urban Deli i Stockholm och upplever att det finns en marknad för någonting liknande här i stan. Här finns många medvetna, köpstarka konsumenter och därtill, som den idrottsstad Sandviken är, är många måna om sin hälsa och då spelar det också en roll vilken slags mat man vill handla och äta. Nu har vi dessutom en ledig lokal som vi vill göra något bra av så det är ett perfekt tillfälle.

Lättare hitta de lokalproducerade varorna

-Vi tänker oss en butik där utbudet av närproducerat och –förädlat är både spännande och inspirerande samtidigt som man får kvalitetsprodukter och omsorg om djur och miljö på köpet. Tanken är att lokala producenter och förädlare ska kunna sälja sina varor utan mellanhänder samtidigt som kunderna får lättare att hitta lokalproducerade varor. Producenten levererar varorna och butiken säljer dem, berättar Maria.

Bondens café en möjlighet

-Vi håller just nu på att renovera våra lokaler som ligger centralt i Sandviken. De är också perfekt utformade för ett ev. café i anslutning till butiken. Shoppande kunder kanske vill ta sig en fika där de goda, lokalproducerade råvarorna självklart står i fokus, samtidigt som fikasugna upptäcker alla fina råvaror och produkter som vi har här i regionen, säger Maria entusiastiskt.

Om du som förädlare eller producent känner dig intresserad av Marias och Lasses planer, tveka inte att höra av dig till dem.

-Om tillräckligt många är intresserade kan vi tillsammans hitta ett vinnande koncept, avslutar Maria.

Maila till kontakt@lindangen.se senast 1 mars 2015

 

                                                  Nina Nurmesniemi

 

 

2 februari 2015 16:57