Lokala chokladföretagare förgyller påsken!

Som bekant är chokladråvara något som vi inte kan producera lokalt men vi har flera företagare i länet som specialiserat sig på att omvandla den här massan till den mest oemotståndliga choklad! I utbudet finns praliner, chokladkakor, -klubbor, -hjärtan, bräck, tryfflar, drickchoklad och nu till påsk en hel del vackra, kreativa figurer och ägg av olika slag.

Mörk passion i Gnarp

Längst i norr har vi företaget Dark Passion som håller till i Gnarp där också den egna lilla butiken finns. All choklad är handgjord av mörk ekologisk och FairTrade-märkt choklad med 70% kakaohalt och utan konserveringsmedel och onödiga tillsatser. Produkterna går även att handla i Dark Passions webbutik och hos Hudik Bröd samt Ting med Tanke i Hudiksvall.

Hälsingegrädde i ingredienslistan

Lassekrogs konfekt håller till i Hudiksvall och har en egen alldeles nyöppnad butik med ett utbud av egentillverkade praliner, marmelad, choklad- och marsipanfigurer. Åsa Hommen berättar:

-Jag och min man Peter, som är konditor, satsade i många år på vårt gästgiveri men nu har vi sadlat om till chokladmakare. Vi använder ekologisk råvara i så stor utsträckning som möjligt och lokalproducerad Hälsingegrädde.

Egen kakaoplantage

I Gävle finns Gefle Chokolaterie som länge tillverkat choklad med fokus på kvalité, etik och naturliga råvaror. Med egen kakaoplantage i Dominikanska Republiken kan företaget garantera inte bara kvalitén utan även att råvaran är producerad på ett sätt som är både etiskt och miljömässigt hållbar. Att förbättra villkoren för kakaobönderna och kakaodjungeln har länge varit företagets mission. Gefle Chokolaterie har ett brett utbud i form av praliner, tryfflar, drickchoklad, kakaote, chokladkakor och bräck som säljs i Gallerian Nian eller via den egna webbutiken.

Vi på MatVärden önskar er alla en riktigt GOD Påsk!

Nina Nurmesniemi

 

28 mars 2018 14:28