Lokal produktutveckling på tapeten!

MatVärden jobbar långsiktigt med att driva på utvecklingen av nya lokala produkter som marknaden efterfrågar. Ett led i detta är vår tredelade serie i produktutveckling där driftiga och intresserade producenter, kockar, bagare, konditorer och andra förädlare och mathantverkare träffas för samtal och workshops.

Matarv i modern tappning

Den första delen fokuserar på produktutveckling utifrån både matarv och vad som idag efterfrågas av kunder. Handeln kommer att vara med och bidra med sin kunskap om marknaden. I grupper byggs sedan en smakpalett upp influerad av vårt matarv och den blir en inspirationskälla för att hitta spännade kombinationer och smaker till nya, innovativa produkter. Genom att vi samlar många drivna personer som tillsammans får fundera över och jobba med detta tror vi på en sällan skådad kreativitet och, så småningom, ett flöde av nya lokalproducerade, finurliga, innovativa, goda och lockande produkter...

Tävlingar driver utveckling och affärer

Här finns också möjligheten att hitta lagkamrater för att sedan tävla i t.ex. Matverk 2017, Sveriges största innovationstävling för livsmedelsprodukter. (www.matverk.se) MatVärden kommer att informera om vad som krävs för att delta i både Matverk och i SM i Mathantverk.

Tid, plats, kostnad & anmälan

Onsdagen den 13 april kl 09.00 - ca 16.00. Kursdagen äger rum på Högbo Bruk, Gamla Herrgården. Kostnad: 250 kr + moms (313 kr) för medlem 425 kr + moms (531 kr) för icke medlem. I avgiften ingår lunchbuffé på Högbo Brukshotell och fika. Kaffe serveras från 8.30.

Anmälan senast 11 april till nina@matvarden.se. Ange ev. matallergi. Har du frågor? Ring Linda Elverstig på MatVärden tel 070-593 65 32

Övriga kurstillfällen: 11 maj Sensorik & smak och vikten av en bra säljande förpackning.

2-3 juni Inspirationsresa till Stockholm med flera matiga studiebesök. 

Hämta bifogad fil
14 mars 2016 14:23