Gävle-teamet tog hem vinsten i Grill & BBQ SM!

När SM i Grill & BBQ gick av stapeln i Göteborg i helgen var det laget från Gävle som tog hem vinsten! Av 19 tävlande lag var det team Gävle BBQ med Staffan Rosvall, Linus Isaksson och Henrik Gunnarsson som bäst klarade av de sammanlagt 6 olika grenarna. De vann kategorierna lax och vegetariskt och gjorde mycket bra ifrån sig i de övriga kategorierna kyckling med tomat, kamben med bröd, högrev med bakpotatis samt grisbog med majskolv.

Staffan Rosvall, som till vardags jobbar på Högbo Brukshotell i Sandviken, är såklart väldigt glad över vinsten!

-Det är fjärde året vi tävlar och vi har kommit etta, fyra, tvåa och nu etta igen!

Magiskt gott med udda detaljer

Vad kan då en SM-mästare ge för grilltips till oss amatörer?

-Starta i god tid, se till att ha bra värme och testa att grilla lite udda detaljer, då blir det magiskt gott!

Staffan brukar använda sig av lokalproducerat kött från Reco Meat, som ger honom det han vill ha i form av udda köttdetaljer, t.ex. bringa och short ribs.

Om man vill prova hur SM-mästarmaten smakar kommer Högbo Brukshotell inom några veckor att ha en grillmeny och både till luncher och middagar blir det mer grillat framöver:

-Jag kommer att använda mig mycket av "low and slow"-metoden, det blir mycket gott!

Framöver kommer vinnarteamet även att ge sig iväg på olika event runt omkring så misströsta inte om du inte har vägarna förbi just Sandviken, kanske SM-mästarna dyker upp i närheten av just dig. Tills dess, varför inte tända en grill...?

Nina Nurmesniemi

23 maj 2016 15:04