Glada matnyheter från Bollnäs där gymnasieungdomarna på restaurangskolan klarat sig ända fram till final i Kock-SM för gymnasieskolor! Framgången lär borga för en fortsatt kulinarisk framtid i länet då dessa unga talanger briljerar och tar plats på matscenen. MatVärden å sin sida har hjälpt till att jaga fram de bästa av länets råvaror som ungdomarna sedan tävlat med. Jonas och Anna Larsson på Tevsjö Destilleri och Tevsjö Kvarn, två av leverantörerna, gläds över framgången:
-Att de använt sig av våra mjölsorter och vår dryck är självklart kul! Skillnaden på färskt, nymalet mjöl jämfört med sådant som stått ett år är milsvid...
Roligt med lokala råvaror av bästa kvalitet och unga kockar som tillreder dem med ett vinnande koncept, tycker vi på MatVärden, och önskar lycka till när SM avgörs i mars i Globen!
Nina Nurmesniemi
Mer om tävlingen i lokalpressen: