Ta vara på allt- det vi får av fåret

Välkommen till en heldag med fokus på får, ull och hållbarhet.
Här är några av dagens programpunkter, vi fyller på med tider och mer information i början av augusti:

Insikter och utblickar. Vi pratar svensk ull, möjligheter och egenskaper, samt gör en kort utblick i Europa för att se hur man jobbar i våra grannländer. Annkristin Hult, nationell utvecklare Nämnden för Hemslöjdsfrågor

Starta lammproduktion, stöd och rådgivning. Berit Löfgren, enhetschef på Länsstyrelsen Gävleborg,

Ullens möjligheter/svårigheter från gårdsperspektiv Lotta Wallberg Bruun, fårägare och ordförande i Gävleborgs Fåravelsförening,

Prova-på att slå rep med bara händerna, av ull från Härjedalsfår. Eva Lidberg, slöjdare och fårägare

Lappa, stoppa och laga klädesplagg - drop in!
Inspiration och idéer för att använda det som gått sönder ges av slöjdare från Västra Hälsinglands slöjdförening. Ta med dina egna plagg som behöver lagas så får du hjälp att komma igång.

Vallhundsuppvisningar med X-läns vallhundsklubb.

MatVärden har bjudit in Järvsö-kockarna Tobias Annerhult och Gustav Lindström, som kommer att tillaga ett helt lamm på plats. De bjuder också in till samtal om att ta tillvara och använda allt. Smakportioner kommer säljas i slutat av dagen.
 

När

Datum och tid
Börjar: 31 augusti 2019 11:00
Slutar: 31 augusti 2019 16:00

Anmälan

Dagen går av stapeln på Stenegård i Järvsö
https://stenegard.com/
 

Dagen är ett samarbete mellan Stenegård, Västra Hälsinglands Slöjdförening, Bilda, Region Gävleborg.