MatVärdens stora matkonvent i Gasklockorna i Gävle den 15-16 maj.
Båda dagarna kommer att kretsa kring lokalproducerad mat & dryck i form av t.ex. föreläsningar, lokala producenter som kommer att finnas på plats samt inte minst kocktävlingar. En av de största programpunkterna är Smakkampen den 16 maj där länets främsta kockar ställs mot varandra och där en synnerligen kompetent och namnkunnig jury kommer att fälla avgörandet. Dagen innan, den 15 maj, avgörs Juniormedaljen, en kocktävling för restaurangskolorna i Gävleborg, arrangerad av Svenska kockars förening. Samma dag arrangeras även Reko-ring Gästrikland i Gasklocke-området 17.30-18.15 och därefter tar ett inspirationspass för producenter vid, temat är köp/sälj/logistik.
Matkonventet kommer att avslutas med en galamiddag, Guldtjädergalan, där det blir prisutdelning för såväl Juniormedaljen som Smakkampen och Gefle Dagblads Krogpatrullen premierar restauranger i ett flertal olika kategorier. Under kvällsbanketten kommer en meny att avnjutas där den lokalproducerade maten och drycken står i centrum tillsammans med en ljud- och ljusupplevelse, ett samarbete mellan Högbo Brukshotell och Taste of Sound. Det finns en begränsad mängd biljetter att köpa till galamiddagen via Gävle Turistcenter eller via Entré Gävle.
Mer information om matkonventet finns bifogat!
Hans Erik Holmkvist
070-252 97 02
hanserik@matvarden.se
Ann-Helen Persson
073-200 66 35
annhelen@matvarden.se