Skördegille på Ranbogården

En dag om och med grönsaker

Den här dagen välkomnar vi alla som vill diskutera, förkovra sig, köpa eller bara njuta av grönsaker, frukt, bär – som råvara eller i förädlad form. Dagen bjuder på föredrag, utställningar och försäljning av närodlat och lokalt producerat mathantverk samtidigt som gårdscaféet håller öppet. Temat är brett med alltifrån praktiska tips om lagring och förädling till visioner om framtidens mathållning. Den som vill vara med och sälja sina råvaror eller mathantverk kan kontakta oss senast 13 september så att vi kan se över så att alla får gott om uppställningsyta.

Skördegillet är ett samarrangemang mellan kursledare på CFL:s småbrukskurser och Ranbogården. Fri entré. Läs mer på deras fb sida, där kan du även anmäla intresse
https://www.facebook.com/events/sm%C3%A5brukarkonvent-i-s%C3%B6derhamn/919069568275695/

Program:

Parallellt med föredragen pågår försäljning av grönsaker och mathantverk i trädgården, i stugan Mamsells ordnas utställningar om bland annat CFL:s småbrukskurser, Bygdens saluhall och Bokförlaget K&R:s ämnesrelaterade böcker. Deltagare i konstnärsgruppen Aqua förgyller trädgården med sina alster. I gårdscaféet säljs hembakat fika… och skördesoppa förstås. Under dagen finns möjligheter att på egen hand titta på köksträdgården och ängsblomsodlingarna eller följa med på en guidad visning.

Föredragslista:

  • Framtidens mat, Anders Persson, kursledare på CFL
  • Mathantverk – Teori och praktik kring förädling, kursledare Therese Westlén tillsammans med kursdeltagare
  • Guidning i Köksträdgården, Annika och Julia, Ranbogården

När

Datum och tid
Börjar: 16 september 2018 12:00
Slutar: 16 september 2018 19:00