Sveriges främsta ambassadör för medveten matlagning utan svinn kommer till Bollnäs! Paul Svensson driver restaurangen på Fotografiska i Stockholm och har precis medverkat i succéprogrammet Maträddarna på SVT.
I programmet ger han sig ut på en resa för att få svaret på en av vår tids hetaste frågor; hur får vi stopp på mat-
svinnet? Genom oväntade recept överraskar han våra smaklökar och lär oss känna glädjen i mat som annars skulle kastas.
Under besöket i Bollnäs kommer Paul Svensson, med elever från restaurangskolan, att jobba med livsmedel som annars skulle gått till kompost. Tillsammans kommer de att skapa en ”ingesläng-buffé” som serveras och avnjuts på Travrestaurangen.
Råvarorna till buffén kommer från livsmedelsproducenter i länet liksom från Ica Kvantum i Bollnäs. Ica kommer att finns med och berättar om sitt hållbarhetsarbete kring svinn i butiken.
Kvällen är ett ypperligt tillfälle att få inspiration, handfasta tips och kloka idéer kring hur du kan tänka mer hållbart och skapa underbara maträtter utan svinn.
BILJETTER:
Buffé och föreläsning 150:-
Säljs via Travrestaurangen med början den 2 maj.
Begränsat antal platser.