Ta hand om svampen- inspirationsdag förädling

Ta hand om svampen- inspirationsdag förädling

NATURTURISM / FÖRÄDLARE / PRODUCENT

Mån 7 September, Alfta, Långhed, Bygdegården

För dig som vill plocka, förädla och/eller sälja vidare svamp och olika svampprodukter. Dagarna vänder sig i första hand till producenter, matkreatörer och andra som serverar och erbjuder mat, eventaktörer m.f.

Svampen är en råvara från skogens skafferi som borde ta mer plats på menyer och tallrikar. Men att plocka, förädla, tillaga och servera olika sorters svamp än bara de säkra korten kräver kunskap. Kursledare och svampkonsulent, Carin Sjelin, har lång erfarenhet som svampkonsulent och delar under dagarna med sig av tips och erfarenheter från ett liv som svampplockare. Hon har också nära samarbete med kockar och plockar till restauranger.
 

Program från ca 10.00–17.00

Vi plockar svamp tillsammans
Information om lagar och regler att förhålla sig till.
Risker med svamp / Kvalité på svamp
Hantering av svamp som råvara
Tillvaratagande, tillagningstider, torkning, saltning
Tillagning av svampmåltid + fika under dagen

KA DIN PLATS SENAST DEN 31 AUG på denna länk:https://simplesignup.se/event/168299

Coronainfo: Vi planerar höstens arrangemang med förhoppning om att kunna träffas.
Vi sätter ett tak på max 20 deltagare och vi kommer att vara utomhus största delen av tiden.

Mer information

När

Datum och tid
Börjar: 7 september 2020 10:00
Slutar: 7 september 2020 17:00

Anmälan

Kurserna är kostnadsfria för medlemmar i MatVärden, men om du uteblir debiteras du en kostnad på 250:-

BOKA DIN PLATS SENAST DEN 31 AUG på denna länk:https://simplesignup.se/event/168299

Kostnad för icke medlem:
250 kr + moms (313 kr)
Vill du bli medlem i MatVärden?
Avgiften per år är 250 kr.
Gå in på vår hemsida och anmäl dig:
http://matvarden.se/bli-medlem-online/


Har du frågor? Ring eller maila
Linda Elverstig på MatVärden
tel: 070-593 65 32
mail: linda@matvarden.se