Eko-odlade grönsaker på friland

Kursserie om Ekologisk odling av grönsaker på friland

Länsstyrelsen i Gävleborg och Dalarna bjuder in till en kursserie om ekologisk odling av grönsaker på friland. Kursserien är uppdelad i ett antal träffar både på sal och i fält. Kursdagarna kommer ha ett fast tema men bygger på kursdeltagarnas problemställningar och intressen. Vid varje tillfälle kommer det finnas utrymme för att diskutera och dela erfarenheter.

Kursen riktar sig till dig som har kommit igång eller som är i startgroparna att börja odla grönsaker på friland till försäljning.

Kursträff 1: Första kursträffen har tema växtföljd och planering. Vi har även äran att få lyssna till Eva Gustavsson från Solsyran utanför Orsa som berättar om sitt företag. Eva har lång erfarenhet av ekologisk odling av grönsaker och odlar många olika grönsaker. Solsyran förädlar genom mjölksyrning flera av de egna grönsakerna. Produkterna säljs dels i den egna gårdsbutiken men också till livsmedelsbutiker. Läs mer om solsyran: www.solsyran.se

När: 20 mars kl 13.00-17,00

Var: Västerängs folkhögskola, Ovansjövägen 333, STORVIK

Kostnad: Kursen är kostnadsfri.

Obligatoriskt eftermiddags fika á 40 kronor som samlas in på plats. Ta med jämna pengar.

Anmälan: Senast måndag 12 mars, max 30 deltagare

Du anmäler dig via https://jordbruksverket.pingpong.se/oppenkatalog , sök på kursid: 3268.

Kursträff 2: Planeras till den 18 april och då kommer vi ha fokus på plantuppdragning och sådd med studiebesök på Gustavsängs trädgård i Storvik. Anmälan kommer senare. 

Mer information

När

Datum och tid
Börjar: 20 mars 2018 13:00
Slutar: 20 mars 2018 17:00

Anmälan

Om du har funderingar eller problem med anmälan tveka inte att höra av dig! Kontaktperson: Karin Ellgardt Fredlund 010 -225 14 24