Vinnersjö Gårdsslakteri

Vinnersjö Gårdsslakteri

Bysjövägen 47
81040 Hedesunda

Telefon: 070-336 38 27
E-post: tomasvinnersjo@outlook.com
Hemsida: www.vinnersjogardsslakteri.wordpress.com

Kategorier

Erbjuder närproducerade och KRAV-producerade köttlådor (lamm, nöt, gris samt älg) och korvar. Egna djur och eget slakteri. 

Facebook!

Vackert beläget i Vinnersjö mellan Hedesunda och Österfärnebo, ligger Vinnersjö Gårdsslakteri. En jord- och skogsgård som funnits i släkten sedan 1918. De senaste 30 åren har vi haft lammuppfödning på gården och under 2014 började vi även med grisuppfödning, av Pighams- och Linderödsgrisar. Idag har vi runt 450 får och lamm av raserna gotlandsfår och en besättning med omkring 60 grisar.

För oss är det viktigt med välmående djur! Alla gårdens djur är KRAV-producerade, det innebär att de är ekologiska. Vi utfodrar djuren med ekologiskt och krav-certifierat foder från egna marker. De har även fri tillgång till daglig utevistelse året om. Under betessäsongen flyttar vi tackorna med lammen till större sommarhagar med skog och ängsmark. Grisarna däremot får möjlighet att böka omkring och röra sig fritt i sina hagar.

Våra kunder är alltid välkomna att hälsa på oss och titta på hur djuren har det. Vi bjuder bland annat in till lammsläpp med marknad i mitten av maj.

I nuläget förädlas våra häst- och lammkorvar hos andra. Förhoppningen är att inom en snar framtid kunna förädla köttet själva så långt som möjligt.

Hitta hit