Järvsöbaden restaurang

Järvsöbaden restaurang

Turistvägen 4
82040 Järvsö

Telefon: 0651-404 00
E-post: info@jarvsobaden.se
Hemsida: jarvsobaden.se/restaurang/

Kategorier

Välkomna hem till oss. Hos oss äter du traditionell, vällagad mat med tonvikt på husmanskost. Vi dukar upp lunch och middag i vår vackra matsal med gammaldags charm, vid bord smyckade med vita linnedukar och blommor.Vi ordnar även festmåltider till bröllop, dop och fest.

Buffélunch på Järvsöbaden
Serveras alla dagar i veckan.
Vår lunch består av stort salladsbord, hembakat bröd, en kött-, en fisk-, en vegetarisk- rätt samt dryck, kaffe och kaka. På lördag tillkommer även köttbullar och på söndag tillkommer köttbullar, samt tårta.

Under 1920-talet grundades också Järvsöbadens goda rykte som arrangör av stora festligheter men i första hand var det de boende gästerna som var stommen i verksamheten. Under 1930-talet hade Järvsöbaden och Järvsö blivit ett smultronställe för många att troget återvända till år från år.

År 1935 förvandlade sig den gamla kuranläggningen till ett mer renodlat pensionat. Efter Johan Pehrsons död 1945 drevs verksamheten av Olof med döttrar samt Pehrs fyra barn, fram till Olofs frånfälle 1961. Då övertog hans fem döttrar; Karin, Ella, Margit, Ingrid och Gunborg rörelsen med Ella Ångström och Gunborg Pehrson som chefer.

I dag finns fjärde generationen med i verksamheten i form av Per Ångström, VD/köksmästare och son till Ella samt hans hustru Inger Ångström, hotellchef . Tillsammans med sin moster Gunborg Pehrson för de Järvsöbadens traditioner vidare.

 

Lunchen serveras från 11.30 – 14.00 Middag Måndag – torsdag fr. 18:00 Fredag fr. 18:00 Lördag – söndag fr. 18:00

 

Hitta hit