Järbogårdar

Järbogårdar

Ytterbyvägen 8
81195 Järbo

Telefon: 070-317 7351
E-post: nilsesihyttan@telia.com
Hemsida: www.jarbogardar.se

Kategorier

Ekologisk mjölk- och köttproducent som säljer nötköttslådor under varumärket Järbogårdar, där även kravmärkt lammkött ingår. Kontaktperson: Robert Eklundh. 

Järbogårdar började som ett samarbete mellan gårdarna Nilses i Hyttan och Jons Innestugas i Järbo, mellan Sandviken och Kungsberget, i hjärtat av Gästrikland. Nu ingår även familjen Jonsson på gården 'Farmen' i detta samarbete. Detta samarbete baseras på tre familjers gemensamma intresse av djur, lantbruk, ekologi och – inte minst – matkvalité.

Familjen Hansson/Eklundh på Nilses (och i Ytterbyn) är mjölkproducenter för Gefleortens mejeriförening. De har under ett antal år också levererat ekologiskt nötkött av fjällras direkt till kund och erhållit mycket goda vitsord. Familjen Eriksson/Ekwall på Jons hyser en besättning av finull/dorset och renrasiga mjölkfår och genom Järbogårdar kan således både ekologiskt nötkött och lammkött av mycket hög kvalité beställas (kolla hemsidan). Fåren från Eriksson/Ekwall är sedan våren även de 2015 Kravmärkta.

Hitta hit