Gefle Chocolaterie

Gefle Chocolaterie

Drottninggatan 9
83020 Gävle

Telefon: 026-513 380
E-post: info@geflechoklad.se
Hemsida: www.geflechoklad.se

Kategorier

Produktionen av olika sorters chokladprodukter, med fokus på kvalité, etik och naturliga råvaror (egen kakaoplantage), sker på Nygatan 40 i Gävle. Försäljningen av chokladen sker i Gallerian Nian på Drottninggatan i butiken Gefle Choklad.
 

Facebook: https://www.facebook.com/geflechoklad

Vår vision är att tillsammans med grundaren Anna-Sofia Winroth Wallström och GEFLE CHOCOLATERIE förbättra villkoren för kakaobönder och kakaodjungel. GEFLE CHOCOLATERIE grundades av Anna-Sofia Winroth Wallström år 2000 och hon arbetar efter anrik hantverksfilosofi där inga genvägar till rättvis och god choklad finns. Genom Anna-Sofias engagemang för kakaobönder i de nödställda kakaoproducerande länderna skapades en tryffel där etik och naturbevarande metoder är viktiga ingredienser.

I produktionen väljs råvaror med stor omsorg och från hennes egna kakaoplantage Mata Grande, Dominikanska republiken, hämtas kakao. Chokladtillverkningen är småskalig och där det är möjligt väljs lokalproducerade råvaror. Det används inga färgämnen i chokladen varpå pralinerna inte är lystet röda eller förföriskt blåa. Tillsatser och kemisk behandling som är onaturlig används inte.

All chokladtillverkning bygger på en grund där smaken är avgörande men att njutningen av chokladen ska ske med gott samvete.
Våra kunder ska med ovillkorlig tillförlit veta att deras val av choklad stödjer arbetet mot orättvisa inom chokladbranschen och att värn om naturlighet.

Gefle Choklad och Gefle Chocolateries filosofi vilar på tre grundstolpar, god choklad ska vara:
» God i munnen
» God för kroppen
» God för naturen och människan

 

 

Hitta hit