Dellenmejeriet

Dellenmejeriet

Fänsmyrvägen 1
82060 Delsbo

Telefon: 0653-10001
E-post: info@dellenmejeriet.nu
Hemsida: http://dellenmejeriet.nu/

Kategorier

Lokalt mejeri i Delsbo som producerar olika varianter av mjölk, fil och grädde. 
DellenMejeriet är stolta över att få samarbeta med ett flertal av bygdens mjölkbönder och levererar färsk och närproducerad mjölk till butiker i Hälsingland. Våra mjölkbönder är våra hjältar. Därför vill vi lyfta fram dessa fantastiska personer och ge er en inblick i hur livet ter sig som lokal mjölkbonde. Läs om dem här.
Nyhet! Grillostar och mozzarellor på äkta Hälsingemjölk
Vårt sortiment har utökats med fyra härligt goda ostar – Grillost, Grillost Chili, Mozzarella samt en Mozzarella i vattenlag – alla tillverkade efter konstens alla regler och på äkta Hälsingemjölk. Grillostarna går så klart lika bra att steka som att grilla. Varför inte prova redan till helgen? Finns i utvalda butiker i Hälsingland. Produkterna tillverkas i samarbete med Frägsta Mejeri i Hudiksvall.

En bock på förpackningen?
Trots att det finns en symbol med ett bockhuvud på förpackningen så är alla produkter gjorda på komjölk. Getabocken finns i Hälsinglands vapen och är för hälsingar en känd symbol. Man brukar dock se den i sin helhet, en getabock som står på två ben. På Dellenmejeriets förpackningar är den illustrerad med endast huvudet som det brukar vara på livsmedelsförpackningar när man vill kommunicera råvarans ursprung, gris, kyckling o.s.v. Men mjölkråvaran kommer alltså inte från getter 🐐 utan från mjölkkor 🐮 trots märkningen/ dekoren.
Läs mer om Hälsinglands vapen här.

Hitta hit