Event

Svinn- en god råvara?

Mat är inte bara gott - mat är livsviktigt.
Under Lördagen den 29 september bjuder Söders Källa
in till en heldag där MatVärden kommer att medverka.

Vi pratar, lagar och smakar på mat!
Dagen kommer att handla om råvaror och respekten
för livsmedlesproducenternas arbete. En tredjedel av all mat som produceras slängs – helt i onödan!

 

13.00-14.00
Föreläsning
DET MEDVETNA KÖKET

Föreningen MatVärden inleder kort om föreningens nya treåriga
projekt ”Hållbar mat för framtiden”.
Sen ger vi ordet till Christofer Ekman, kock från flerfaldigt pris-
belönade restaurangen Fotografiska i Stockholm. Han kommer att
berätta om det medvetna köket och om Fotografiskas mat- och
drycksfilosofi kring råvaror och svinn.
Christofer arbetar tillsammans med Paul Svensson och de driver även restaurangen Retaste. Restaurangen där de tar hand om råvaror som annars skulle gått i soporna. ”Var maten kommer från eller vad det är struntar vi i. Vi ser bara till att rädda den”

Matlagning på torget, kl 14.00:

Efter föreläsningen går vi ut på Södermalms torg där kockarna
Hans Erik Holmkvist, MatVärden, Stefan Ehrin, Söders Källa (Vinnare i Smakkampen 2018) och Christofer Ekman kommer att laga mat på svinn och skogsråvaror.
12.00-17.00 Söders Källa kommer att ha matiga aktiviteter på Södermalms torg med äppelmustprovnin m.m. under dagen. Gröna Källan, Älvklarleby, kommer också att vara på plats.
Varmt Välkomna!

Mer information

När

Datum och tid
Börjar: 29 september 2018 13:00
Slutar: 29 september 2018 17:00