Event

Panelsamtal om Märkningar, Gävle

MatVärden har under våren ett stort fokus på att nå ut till konsumenterna, med andra ord till den vanliga Gävleborgaren som hela tiden ställs inför många olika matval i butiken, hemma och på restaurangen. Ett led i arbetet att nå den här målgruppen är en serie panelsamtal som ordnas i samarbete med Gefle Dagblad och som når ut brett tack vare möjligheten att lyssna på samtalen på plats, läsa om dem i tidningen eller se dem live hemifrån tack vare MittMedias live-sändningar.

Det första samtalet 15.2 handlade om Matkrisen -så överlever du i ett katastrofläge.

Det andra samtalet den 14 mars kommer att ta upp Märkningar ur olika aspekter.

Det tredje den 18 april kommer att handla om Råvarans betydelse och då kommer vi också att praktiskt jämföra lokalproducerat med importerat.

Välkommen till Prat om mat i Nya Tidningshuset i Gävle!

Föreningen Matvärden och Gefle Dagblad bjuder in till en samtalskväll om märkningens betydelse för våra livsmedel. 


Det är en djungel av märkningar, som alla lovar det bästa. Men vad betyder egentligen klistermärket på äpplet och KRAV-stämpeln på köttbiten? Vi har samlat en grupp kunniga inom området och reder ut frågetecknen som du som konsument har kring märkning av mat.

Så anmäler du dig: skicka ett mejl till matvarden@gd.se där du skriver ditt namn och telefonnummer. Antalet platser är begränsat - så anmäl dig gärna i god tid. Eventet är helt gratis, men anmälan krävs. Vi bjuder på fika!

Panelen består av:

Siw Persson - Ockelbo kyckling
Hans Erik Holmqvist - Kock och köttproducent
Klas Karin Larsson - Utbildad agronom med inriktning landsbygdsutveckling vid SLU
Bodil Durebrandt - Miljöstateg, Gävle kommun

Varmt välkomna!

 

När

Datum och tid
Börjar: 14 mars 2018 18:00
Slutar: 14 mars 2018 20:00

Anmälan

Så anmäler du dig: skicka ett mejl till matvarden@gd.se där du skriver ditt namn och telefonnummer. Antalet platser är begränsat - så anmäl dig gärna i god tid. Eventet är helt gratis, men anmälan krävs. Vi bjuder på fika!