Event

Mat & Prat

Hur kan vi engagera fler restauranger att bli intresserade av att använda lokalt producerade råvaror i sina kök? Det var en av frågorna vi ställde oss på HälsingeLivs efter att vi har läst rapporten från LRF ́s undersökning av krogarnas inköp av kött i länet som kom ut i höstas.

Mer information

När

Datum och tid
Börjar: 16 april 2013 10:00
Slutar: 16 april 2013 10:00

Rapport från dagen

(Bild. Siw från Ockelbo Kyckling, Stefan från Högbo Brukshotell och Paul Svensson)

Hur kan vi engagera fler restauranger att bli intresserade av att använda lokalt producerade råvaror i sina kök? Det var en av frågorna vi ställde oss på HälsingeLivs efter att vi har läst rapporten från LRF´s undersökning av krogarnas inköp av kött i länet som kom ut i höstas.

”Vilka utmaningar och möjligheter ser du med att använda mer lokalt producerade råvaror i ditt kök?” 
Det var en av frågorna vi ställde när vi ringde runt till ett 30-tal restauranger i länet. Utifrån det som kockar och krögare svarade på våra frågor gjorde vi sedan innehållet 
till dagen Mat & Prat 2013.

Syftet med dagen var att diskutera utmaningar och möjligheter med att använda lokala råvaror, möta kollegor och råvaruproducenter, få ny kunskap om vårt läns mathistoria, knyta kontakter, laga mat ihop och bli inspirerade.

Läs hela rapporten och se fler bilder här.

Läs ett reportage om dagen på: LRF Gävleborgs webbsida
Se bilder och läs mer om dagen på: http://lindasmatresa.blogspot.se
Läs en artikel från Gefle Dagblad: Målet: mer lokal mat på menyn

Rapport

Här finns dokument som laddats upp i samband med rapporten.

Bifogad fil