Event

Kurs i livsmedelsmärkning

Kursdagen i livsmedelsmärkning kommer att ledas av Per Nilsson från Profox. Titta in på hans blogg!

Datum: 3 februari

Plats: Kulturhuset i Bollnäs, Willy Marias rum, plan 4.

Kulturhuset finns på Collinigatan 12. Buss & tåg stannar bara 100 meter från Kulturhuset. Om du kommer med bil finns en parkeringsplats precis utanför.

Tid: 09.00-17.00

Kostnad:

500 kr + moms (625 kr) för medlem

850 kr + moms (1062 kr) för icke medlem

I avgiften ingår kursmaterial, lunchbuffé på Kulturkrogen och fika. Kaffe serveras från 08.30.

Dagen riktar sig till alla som vill veta vad som gäller beträffande livsmedelsmärkning enligt rådande lagstiftning oavsett om produkterna är ämnade för försäljning på torg och marknader, i gårdsbutik, till grossister eller i livsmedelsaffären.

Under dagen tas många olika områden upp, ett axplock däribland:

-Bäst före/sista förbrukningsdag för olika råvaror och tekniker såsom pastöriserade/opastöriserade inläggningar, pastöriserad/opastöriserad ost samt kött, olja, bröd och ost.

-Allergenmärkningar

-Streckkoder

-Näringsdeklarationer

Om du vill låta Per titta på dina nuvarande etiketter, skicka gärna in dem till oss på mail, scannade eller fotade. Då kan vi skicka dem till Per innan kurstillfället. Även frågor du önskar få besvarade kan du skicka in i förväg, allt för att dagen ska bli så relevant som möjlig för just dig.

Anmälan senast 25 januari till nina@matvarden.se

Hjärtligt välkommen!

Nya regler gäller för innehållsförteckningar

När

Datum och tid
Börjar: 3 februari 2016 09:00
Slutar: 3 februari 2016 17:00