Event

Bär, saft & sylt

Lotta pratar om: 

  • Hur den egna verksamheten startade
  • Bär från våra trakter lämpliga för saft och sylt
  • Skillnader mellan metoderna -att råröra, -att ånga och -att koka 
  • Samband mellan förpackningstyp, lagrings sätt och hållbarhet
  • Kort om vad Livsmedelslagen säger om du vill sälja din saft/sylt.

Mer information nedan!

Mer information

När

Datum och tid
Börjar: 12 september 2013 10:00
Slutar: 12 september 2013 10:00

Rapport från dagen

Den 12 september träffades ett glatt gäng uppe hos Lotta Person vid Lottaboden i Loos.
Under inledande fikat berättade Lotta först om hur hon startade upp sin verksamhet och sedan har utvecklat företaget undan för undan fram till där hon står idag.

Efter fikat tog hon oss med in i tillagningsköket där vi fritt fick experimentera fram nya kombinationer och smaker, vi startade lite försiktigt med en traditionell hjortronsylt, sen vågade vi lite mer undan för undan. Till slut blev det bland annat chilikryddad lingonsylt, lingondricka med en tusch av vanilj, och vinbärsmarmelad med choklad m.m.

Efter en mycket trevlig dag for vi hemåt, med oss hade vi fyllda burkar och flaskor med spännande innehåll.

Tack Lotta för en Inspirerande dag!

Du kan läsa mer om Bär saft & sylt här: Lite fakta om Bär, saft & sylt

Rapport

Ingen rapportfil tillgänglig.